icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Roermond

Villa

In opdracht van Satijn Plus realiseert de Bonth van Hulten restauratiewerkzaamheden aan een particuliere Villa in Roermond. De karakteristieke villa is toe aan een grondige restauratie van het dak en de gevels. Deze restauratiewerkzaamheden zijn opgeknipt in verschillende fases, te beginnen met de dakconstructie. Op de zolder wordt namelijk een nieuw appartement gerealiseerd, met een aparte toegang via de lift in de ‘garage’. Uiteindelijk zal ook de rest van het woonhuis worden opgeknapt.

Status
In uitvoering
Bouwperiode
Januari 2023 - Juni 2023
Opdrachtgever
Particulier
Architect
SatijnPlus Architecten
Bouwjaar
1740
Monumentensoort
Rijksmonument
Monumentennummer
32651
Adres
Swalmerstraat 102, 6041 CZ Roermond
Categorie
Restauratie

Voor de dakconstructie zorgen we ervoor dat de originele eiken gordingen en spanten worden hersteld. Deze blijven in het zicht en de verstevigingen worden aangebracht buiten het zicht door nieuwe gordingen erachter te plaatsen en de spanten verstevigen we met bestaand eiken. Het dak wordt vervolgens verduurzaamd door het aanbrengen van isolatie.

Na de restauratie van het dak zijn de volgende werkzaamheden het vervangen van de kozijnen. Aan de achterzijde gaan we nieuwe kozijnen met HR++ glas plaatsen. Aan de voorzijde is het de bedoeling om de originele kozijnen te herstellen in onze eigen timmerwerkplaats. Mochten deze kozijnen in te slechte staat verkeren, dan is de kans aanwezig dat onze eigen timmerwerkplaats deze kozijnen nieuw zal maken.

Fase 3 omvat het reinigen van het buitengevel stukwerk doormiddel van stoomcleanen en het herstellen van de balklagen en opleggingen en waar nodig verzwaren.

Bijzonder mooi aan deze villa zijn de authentieke plafonds, die tijdens alle werkzaamheden behouden moeten worden. Ook tijdens de restauratie van de vloerbalken of andere verduurzamingswerkzaamheden.

Contactpersoon
Geoffrey van den Berg
Projectleider
gvdberg@debonthvanhulten.nl