icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Utrecht

Koetshuis Bisschoppelijk Paleis

De Bonth van Hulten realiseert de herbestemming en restauratie van het voormalig koetshuis naar woonhuis. Het resultaat van het project is zeer uniek; een vrijstaande, ruime woning in het centrum van Utrecht met een riante tuin en eigen parkeerplaats.

Status
Gerealiseerd
Bouwperiode
april 2019 - juli 2020
Opdrachtgever
Aartsbisdom Utrecht
Architect
Boerman Kreek Architecten
Bouwjaar
Circa 1870
Monumentensoort
Gemeentelijk monument
Adres
Monseigneur van de Weteringstraat 11C, 3581 EA Utrecht
Categorie
Herbestemming, restauratie

Onze werkzaamheden

De werkzaamheden gerelateerd aan het exterieur bestonden voornamelijk uit restauratie. Zo zijn de luiken gerestaureerd en is het stucpatroon in blokwerk hersteld. Het houttimmerwerk en de duiventil zijn ook gerestaureerd.

Het koetshuis is getransformeerd tot een prachtig woonhuis, hierbij is het interieur geheel veranderd. Op de begane grond is een ruime woonkamer met keuken gerealiseerd met grote ramen naar de tuin. Ook zijn er een hal en toilet op de begane grond gecreëerd met trapkast. Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers met een ruime badkamer gerealiseerd.

Uniek

Wat dit project uniek maakt is het unieke exterieur van het pand en de binnenstedelijke ligging. Het pand is gelegen midden in het centrum van Utrecht. Hierdoor was er weinig ruimte voor een bouwplaats. Dit is opgelost door gebruik te maken van de bouwplaats van een naastgelegen project, het Bisschoppelijk Paleis. Om de omwonenden voldoende te informeren, zijn zij op de hoogte gebracht doormiddel van brieven.

Goirle Huize Stella
Contactpersoon
Tom van Cuijk
Projectleider
tvcuijk@debonthvanhulten.nl