icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Tilburg

Sint-Dionysiuskerk

De Sint-Dionysiuskerk is een katholieke kerk gelegen in het hart van Tilburg. In de volksmond staat de kerk bekend als de Heikese kerk, om zo verwarring met de gelijknamige kerk in de buurtschap 't Goirke te voorkomen. De Bonth van Hulten restaureert het exterieur van deze beeldbepalende kerk.

Status
In uitvoering
Bouwperiode
maart 2021 tot oktober 2021 (verwacht)
Opdrachtgever
Walter Verhoeven BV
Bouwjaar
Circa 1430
Monumentensoort
Rijksmonument
Monumentennummer
521052
Adres
Stadhuisstraat 6, Tilburg
Categorie
Restauratie

Onze werkzaamheden

De Sint-Dionysiuskerk wordt exterieur gerestaureerd, dit betekent dat enkel de buitenkant wordt aangepakt. De restauratiewerkzaamheden bestaan uit het voeg- en metselwerk herstellen, ter plaatsen van de steunberen, de voet van de kerk en de achtergevel van de kerk. Ook wordt de kap van de kerk hersteld, hieronder vallen de Keulse goten, balken en dakkapellen. Plaatselijk worden ook reparaties aan natuursteen en gewone stenen uitgevoerd.

Uitdagingen

Een uitdaging bij het project is de bouw van de steiger omdat veel delen lastig te bereiken zijn zoals de toren. Daarom wordt de steiger over de bestaande daken gebouwd.

Een andere uitdaging is de locatie van het project. De kerk is namelijk in de binnenstad van Tilburg gelegen. Dit betekent dat de ruimte voor een bouwplaats en de parkeervoorzieningen zeer beperkt zijn. Ook wordt rekening gehouden met evenementen in de binnenstad zoals de kermis.

  

Harmelen Heilige Bavo kerk
Contactpersoon
Tom van Cuijk
Projectleider
tvcuijk@debonthvanhulten.nl