HomeProjecten Theater De Leest

Theater De Leest

Waalwijk

Bestaand theater De Leest is in de jaren ’90 gebouwd en na de verbouwing een aanwinst voor het aanzicht van het gehele Vredesplein!

Het gebouw is aan de westzijde uitgebreid met 2 bouwlagen waarbij de bestaande gevellijn is gesloopt. Daarbij is de grote vide op de 1e verdieping dicht gelegd en is er in het gebouw een extra theaterzaal gerealiseerd. Voor deze zaal is inpandig een nieuwe constructie gerealiseerd die tevens boven het bestaande gebouw uitkomt. De gebouwhoogte is ter plaatse van de nieuwbouw verhoogd van 11 naar 14 meter.    

Verbouwing Theater de Leest Waalwijk Verbouwing Theater de Leest Waalwijk Verbouwing Theater de Leest Waalwijk Verbouwing Theater de Leest Waalwijk Verbouwing Theater de Leest Waalwijk Verbouwing Theater de Leest Waalwijk Verbouwing Theater de Leest Waalwijk Verbouwing Theater de Leest Waalwijk Verbouwing Theater de Leest Waalwijk Verbouwing Theater de Leest Waalwijk Verbouwing Theater de Leest Waalwijk Verbouwing Theater de Leest Waalwijk Verbouwing Theater de Leest Waalwijk Verbouwing Theater de Leest Waalwijk Verbouwing Theater de Leest Waalwijk Verbouwing Theater de Leest Waalwijk Verbouwing Theater de Leest Waalwijk Verbouwing Theater de Leest Waalwijk

Van de bestaande onderconstructie is een gedeelte vanaf de 1e verdiepingsvloer gehandhaafd, n.l. het gedeelte van de garderobe, keuken en toiletgroepen. Al deze ruimtes zijn gedurende de gehele bouwperiode in gebruik geweest bij de exploitatie van de grote zaal. De hei werkzaamheden in de in gebruik zijnde foyer zijn in de nacht en ochtend uit gevoerd, de overige werkzaamheden tussen 2 seizoenen in.

 

De bouwplaats was zeer complex. Aan de achterzijde een busbaan die deels van een overkragende steiger werd voorzien. De westgevel pal naast een hogedruk gasleiding en de noordgevel langs de hoofdingang van het theater waar continu de publieksveiligheid een aandachtspunt was.

 

 

Feiten & cijfers

 • Status
  Opgeleverd
 • Opdrachtgever
  Stichting Theater De Leest, Waalwijk
 • Architect
  Ten Bras Westinga, Amersfoort
 • Constructeur
  IMD, Rotterdam
 • E-installateur
  Hoppenbrouwers Elektrotechniek, Udenhout
 • W-installateur
  Central Heating, Kaatsheuvel
 • Projectduur
  oktober 2014 - september 2015
 • BVO
  870 m2
 • Projectcategorieën
  Gespecialiseerde Nieuwbouw
  Renovatie
+