icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Waalwijk

Theater De Leest

Het bestaand theater De Leest is in de jaren ’90 gebouwd en na de verbouwing een aanwinst voor het aanzicht van het gehele Vredesplein!

Status
Opgeleverd
Opdrachtgever
Stichting Theater De Leest, Waalwijk
Architect
Ten Bras Westinga, Amersfoort
Constructeur
IMD, Rotterdam
E-installateur
Hoppenbrouwers Elektrotechniek, Udenhout
W-installateur
Central Heating, Kaatsheuvel
Projectduur
oktober 2014 - september 2015
BVO
870 m2

Onze werkzaamheden

Het gebouw is aan de westzijde uitgebreid met 2 bouwlagen waarbij de bestaande gevellijn is gesloopt. Daarbij is de grote vide op de eerste verdieping dicht gelegd en is er in het gebouw een extra theaterzaal gerealiseerd. Voor deze zaal is inpandig een nieuwe constructie gerealiseerd die tevens boven het bestaande gebouw uitkomt. De gebouwhoogte is ter plaatse van de nieuwbouw verhoogd van 11 naar 14 meter.    

Van de bestaande onderconstructie is een gedeelte vanaf de eerste verdiepingsvloer gehandhaafd, namelijk het gedeelte van de garderobe, keuken en toiletgroepen. Deze ruimtes zijn gedurende de gehele uitvoering in gebruik geweest bij de exploitatie van de grote zaal. De hei werkzaamheden in de in gebruik zijnde foyer zijn in de nacht en ochtend uitgevoerd, de overige werkzaamheden tussen twee seizoenen in.

 

Uitdagingen

Een uitdaging tijdens het project was de bouwplaats. Aan de achterzijde liep namelijk een busbaan. Deze is tijdens de bouw deels voorzien van een overkragende steiger. Naast de westgevel lag een hogedruk gasleiding en in de noordgevel zit de hoofdingang. Deze ingang bleef tijdens de gehele bouwtijd in gebruik voor bezoekers.

Ook is een deel van het gebouw tijdens de uitvoering in gebruik gebleven. Dit vroeg extra aandacht voor de veiligheid tijdens de bouw.

 

 

 

Tilburg Bank15
Contactpersoon
Annette Pasveer
Commercieel manager
apasveer@debonthvanhulten.nl