icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Drunen

Schilrenovatie 25 woningen

In opdracht van Stichting Woonveste heeft De Bonth van Hulten de schilrenovatie van 25 woningen in Drunen onder het concept PlusRenoveren® van VolkerWessels uitgevoerd.

Status
Opgeleverd
Opdrachtgever
Stichting Woonveste Drunen
Architect
RDH Breda
Bouwperiode
september 2011 - december 2011
Projectomvang
1.410 m2
In gebruik
Tijdens de realisatie bewoond gebleven

Het doel

Het ging hierbij om een complete gevel- en dakrenovatie. Doel was deze jaren 70-woningen van label G naar B te brengen en te voorzien van een frisse look, waardoor de levensduur met enkele decennia verlengd kan worden.

Onze werkzaamheden

Het buitenblad van de woningen werd vervangen door prefab hsb-elementen (Rc>5) met een afwerking van flexibele steenstrips. Afgelakte kozijnen waren in de elementen opgenomen. De daken werden voorzien van nieuwe dakplaten (Rc>4) en dakpannen. Op initiatief van de Bonth van Hulten is dit concept met co-makers als de Groot Vroomshoop en De Mors ontwikkeld tot een product dat klaar is voor de markt.

Uitdaging

Tijdens de SchilRenovatie® bleven de woningen bewoond. De overlast beperkte zich tot slechts een aantal dagen. Bij een traditionele renovatie duurt dat al snel enkele weken. De totale doorlooptijd voor de uitvoering van het project bedroeg tien weken.

Contactpersoon
Annette Pasveer
Commercieel manager
apasveer@debonthvanhulten.nl