icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Breukelen

Onderhoudswerkzaamheden Kasteel Nijenrode

In de afgelopen jaren hebben wij al mooie restauratiewerkzaamheden mogen verrichten aan verschillende monumentale bijgebouwen op het terrein Nijenrode. Natuurlijk dient ook onderhoud uitgevoerd te worden, onder andere aan het kasteel Nijenrode.

Categorie
Service en onderhoud
Opdrachtgever
Stichting Nyenrode
Bouwjaar
1275
Monumentensoort
Rijksmonument
Monumentnummer
520607
Adres
Straatweg 25, 3621 BG Breukelen

Onderhoudswerkzaamheden aan kasteel Nijenrode

In januari 2022 hebben we mogen werken aan het onderhoud van kasteel Nijenrode. De met lood beklede inspectieluiken ter plaatse van de ui waren verslechterd en hingen niet meer op hun plaats. Een ui is een toelopende, bolvormige bekroning. Ook deze ui is geheel voorzien van een loodbedekking. Het carillon met daarop een prachtige windvaan maakt het geheel compleet. Doormiddel van een 35 meter hoge hoogwerker konden we bij de bekroning komen om vervolgens de inspectieluiken te restaureren. 

Geschiedenis Kasteel Nijenrode

Kasteel Nijenrode is een Nederlands kasteel, gelegen bij BreukelenDe naam Nijenrode betekent nieuw gerooide grond. Rond 1275 liet Gerard Splinter van Ruwiel hier een eerste kasteel bouwen. Zijn familiewapen bestond uit een gouden veld en een rode balk, en deze kleuren sieren nog steeds de luiken op het landgoed.

Het kasteel is omringd door water en toegankelijk over een tweetal ophaalbruggen. Er is een aantal bijgebouwen. Het landgoed is toegankelijk via het poortgebouw, dat tijdens de Eerste Wereldoorlog werd gebouwd. Ook het koetsgebouw werd in die tijd gerestaureerd. Boven de entree van het koetshuis is een reliëf met de ridder Gisbregt van Nijenrode.

Meer weten over onze werkzaamheden?

Nijenrode Oranjerie en Koetshuis, buitenplaats Nijenrode
Contactpersoon
Bart van der Rijt
Projectbegeleider Service en Onderhoud
info@debonthvanhulten.nl