icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Waalre

Mappa Mondo Huis

De Bonth van Hulten realiseerde de restauratie en herbestemming Mappa Mondo Huis!

Status
Gerealiseerd
Opdrachtgever
Het Nederlands Rode Kruis
Architect
Vermeulen van Aken architectuur te Waalre
BVO
circa 3.000 m2
Bouwperiode
december 2005 - oktober 2006

Mappa Mondo

Ondanks de goede medische zorg in Nederland, biedt deze niet voor ieder kind met een levensbedreigende ziekte of een specialistische verpleegkundige zorgbehoefte, een passende opvang. Kinderen die (tijdelijk) geen ziekenhuiszorg nodig hebben kunnen thuis soms niet de noodzakelijke opvang krijgen, of niet elke dag. Voor deze kinderen heeft het Nederlands Rode Kruis drie gezinsvervangende huizen opgericht. De Mappa Mondo huizen Italiaans voor wereldkaart, voor als ziekenhuisopname niet (meer) nodig is, maar thuis (tijdelijk) niet de nodige zorg kan worden geboden.

Onze werkzaamheden

Van oorsprong waren het 2 villa’s die zijn zodanig verbouwd dat ze één huis vormen. Op de begane grond blijven het 2 huizen ieder met een eigen voordeur maar met een aanbouw aan de achterzijde en op de verdieping loopt de overloop door voor doorgang van het ene naar het andere huis. De binnenzijde is geheel verbouwd, de buitenzijde grootschalig gerestaureerd. De ramen en kozijnen aan de buiten zijde zijn opnieuw geschilderd en het metsel- en voegwerk gedeeltelijk gerestaureerd. Leibedekking van de daken alsmede het lood- en zinkwerk zijn volledig vernieuwd. Alle slaapkamers hebben een eigen badkamer. En bij ieder bed staat een vacuum- en uitzuiginstallatie. Alle oude vloeren zijn plaatselijk open gemaakt en nadat de installaties zijn aangebracht weer dicht gemaakt en voor zien van IVI-regels dit om contact geluid te voorkomen.

De monumentale plafonds op de begane grond zijn gerestaureerd, ieder pand heeft een aparte keuken. Tevens is er een lift in het midden van de panden gesitueerd. Op het aan-grenzende perceel is nieuwbouw gepleegd t.b.v. een kantoor/berging. Dit alles in de stijl van de bestaande gebouwen.

Het project is uitgevoerd in opdracht van Het Nederlandse Rode Kruis in de periode december 2005 tot oktober 2006.

 

Contactpersoon
Hugo Bijnen
Projectleider
hbijnen@debonthvanhulten.nl