icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Vught

Fort Isabella

Fort Isabella is een fraai vestingwerk dat begin 17e eeuw werd gebouwd om de stad ’s-Hertogenbosch te verdedigen. Veel later, in de 20ste eeuw, werd het dappere fort in de Zuiderwaterlinie omgebouwd tot kazerneterrein. Opnieuw ondergaat het historische bolwerk een functiewijziging; De Bonth van Hulten transformeert het voormalige Fort Isabella in opdracht van de Isabella Groep tot een plek waar het goed wonen en leven is.

Status
In uitvoering
Opdrachtgever
Isabella groep
Architect
Wakker Architecten
Bouwjaar
19e eeuw
Adres
Reutsedijk 1-24, 5264 PC Vught
Categorie
Herbestemming

Fort Isabella wordt ontwikkeld als een buitenstad net buiten Den Bosch, aan de rand van Vught. Deze gastvrije locatie ademt 400 jaar geschiedenis en een moderne, stadse dynamiek. Maar ook voor een beetje rust kun je je terugtrekken in de natuur. Centraal op Fort Isabella staan wonen, werken, verblijven en oud worden op je eigen manier. Met zorg en service als je dat nodig hebt op een manier die je zelf wenst: zo passend mogelijk. 

Onderstaand is de plattegrond van het Isabellaterrein weergegeven. Met gebouw 2 zijn we begonnen en is inmiddels opgeleverd: een transformatie van voormalige legergebouw naar 14 koopappartementen. Bij gebouw 1 zijn we momenteel bezig met de puntjes op de i te zetten, dit is ook een transformatie naar woningen. Ook zijn we bezig met de nieuwbouw van gebouw A en B, hier komen huurwoningen. Binnenkort zullen we ook van start gaan met de transformatie van gebouw 3 naar woningen. 

Transformatie legergebouwen (1&2)

Op het terrein van Fort Isabella staan twee Rijksmonumenten uit 1614. De twee panden waar wij aan werken, dateren echter uit het begin van de 19e eeuw. We transformeren de voormalige legergebouwen naar een complex met 14 koopappartementen.  

Bijzonder aan dit project is dat aan de twee oorspronkelijke bouwlagen een derde laag is toegevoegd. De gebouwen zijn volledig gestript en we hebben een derde constructieve verdiepingsvloer gemaakt. Ook de bestaande vloeren zijn constructief geschikt gemaakt voor de bestemming wonen. Daarnaast zijn er twee trappenhuizen en twee liften geplaatst in het gebouw. Voor het maken van de appartementen zijn voorzetwanden en metal-stud gebruikt, er zijn zwevende dekvloeren en luxe badkamers gerealiseerd. Daarnaast zijn prefab betonnen balkons op een stalen hoofddraagconstructie aan de gevels bevestigd.

 

Gebouw 1

 Gebouw 2

Nieuwbouw

Sinds eind november zijn we ook gestart met de nieuwbouw van de huurwoningen van Isabella Poort, gebouwen A en B. Het ontwerp van Hilberinkbosch architecten is afgeleid van de bestaande bebouwing op het terrein en worden gespiegeld van elkaar gepositioneerd. De 10 appartementen per gebouw worden naar verwachting eind 2021 opgeleverd. In het voormalige fort, dat zijn naam ontleent aan aartshertogin Isabella, hertogin van Brabant en dochter van de Spaanse koning Filips II, is het zoveel eeuwen later vorstelijk wonen!

 

Gebouw A

Gebouw B

.

Gerelateerd Fort van Hoofddorp
Contactpersoon
Jan van Bokhoven
Projectleider
info@debonthvanhulten.nl