icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Vught

Fort Isabella

Fort Isabella is een fraai vestingwerk dat begin 17e eeuw werd gebouwd om de stad ’s-Hertogenbosch te verdedigen. Veel later, in de 20ste eeuw, werd het dappere fort in de Zuiderwaterlinie omgebouwd tot kazerneterrein. Opnieuw ondergaat het historische bolwerk een functiewijziging; De Bonth van Hulten transformeert het voormalige Fort Isabella in opdracht van de Isabella Groep tot een plek waar het goed wonen en leven is.

Status
In uitvoering
Bouwperiode
17 februari 2020 - april 2021 (verwacht)
Opdrachtgever
Bella Rocks bv
Architect
Wakker Architecten
Bouwjaar
19e eeuw
Adres
Reutsedijk 1-24, 5264 PC Vught
Categorie
Herbestemming

Op het terrein van Fort Isabella staan twee Rijksmonumenten uit 1614. De twee panden waar wij aan werken, dateren echter uit het begin van de 19e eeuw. We transformeren de voormalige legergebouwen naar een complex met 14 koopappartementen.  

Het bijzondere bij dit project is dat we aan de twee oorspronkelijke bouwlagen een derde laag toevoegen. De gebouwen worden volledig gestript en we maken een derde constructieve verdiepingsvloer. Ook de bestaande vloeren worden constructief geschikt gemaakt voor de bestemming wonen. Daarnaast komen er twee trappenhuizen en twee liften in het gebouw. Voor het maken van de appartementen worden voorzetwanden en metal-stud gebruikt, er komen zwevende dekvloeren en luxe badkamers. Daarnaast worden prefab betonnen balkons op een stalen hoofddraagconstructie aan de gevels bevestigd.

In het voormalige fort, dat zijn naam ontleent aan aartshertogin Isabella, hertogin van Brabant en dochter van de Spaanse koning Filips II, is het zoveel eeuwen later vorstelijk wonen!

Voor meer informatie klik op de onderstaande button om de website van de Fort Isabella te bekijken!

Contactpersoon
Jan van Bokhoven
Projectleider
info@debonthvanhulten.nl