icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Gouda

Bedieningsgebouw Julianasluis

In Gouda verzorgt De Bonth van Hulten het ontwerp en de uitvoeringswerkzaamheden in de vorm van een geïntegreerd contract in het kader van ‘Design & Construct'. Het betreft de uitbreiding van een bestaand bedieningsgebouw. Daarbij moesten de gevels en de kap van het monument ongewijzigd blijven.

Status
Gerealiseerd
Opdrachtgever
Rijksgebouwendienst, Eindhoven -Van Hattum en Blankevoort bv Woerden
Architect
Altavilla bouwmanagement bv Eindhoven
Contract
Design & Construct
Bouwperiode
november 2012 - juli 2013
Projectomvang
357 mw

 

 

Onze werkzaamheden

De uitbreiding komt grotendeels onder maaiveld. De uitbreiding bestaat uit een betonnen kelder met een buitentoegang en een doorbraak via de kruipruimte van het bestaande gebouw. Het bestaande gebouw is verzakt en het gebouw wordt geborgd tegen verder zakken. Dat gebeurt met een nieuwe betonnen ringbalk met daaronder betonnen heipalen. In het gebouw komen nieuwe vloeren en wandafwerkingen en een complete installatie voor bediening van de beide sluizen.

Op het sluiseiland ligt een speeltuin. De Bonth van Hulten realiseert daar een entree- en toiletgebouw. Dat gebouw bestaat uit één bouwlaag met plat dak en verrijst op een betonplaat met op heipalen leunende vorstrand. De opbouw is van houtskeletwanden. Die worden bekleed met trespa beplating. De dakbedekking bestaat uit een tweelaagse bitumendakbedekking. De entree wordt gebouwd buiten het hoogseizoen.

Contactpersoon
Hugo Bijnen
Projectleider
hbijnen@debonthvanhulten.nl