icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Zeist

Azijnhuisje

Als onderdeel van de centrumplanontwikkeling in Zeist hebben wij in opdracht van de gemeente Zeist en in samenwerking met Wessels Zeist het monumentale pand bekend onder de naam Het Azijnhuisje of De Azijnmakerij gerestaureerd. De gemeente wil hiermee het pand weer een nieuwe bestemming geven, waarbij de monumentale waarde van het gebouw gehandhaafd blijft, maar wel een gebouw gerealiseerd wordt dat duurzaam gebruikt kan worden.  

Status
Gerealiseerd
Opdrachtgever
Gemeente Zeist
Projectomvang
330 m2
Categorie
Restauratie, renovatie

Aangezien De Azijnmakerij als gemeentelijk monument betiteld is, is vanaf de eerste ideeën voor de restauratie van het gebouw de monumentencommissie nauw betrokken geweest bij het project. De karakteristieke elementen van het gebouw zijn in tact gebleven. De belangrijkste onderdelen hiervan zijn het uiterlijk van de gevel en de ruimte-indeling van het gebouw, waarbij met name de combinatie van woonhuis en werkplaats als kenmerkend wordt gezien. Dit is na de restauratie herkenbaar.

Nederhemert Woonhuis
Contactpersoon
Hugo Bijnen
Bedrijfsleider
hbijnen@debonthvanhulten.nl