icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuwkuijk

16 appartementen naar PassiefHuis

De Bonth van Hulten heeft zestien huurappartementen van Stichting Woonveste in Drunen duurzaam gerenoveerd. De uit 1970 daterende twee blokken zijn opgewaardeerd tot het niveau PassiefHuis. Dat gebeurde volgens de richtlijnen van de Stichting PassiefBouwen.nl.

Status
Opgeleverd
Opdrachtgever
Stichting Woonveste, Drunen
Architect
KOW Architectuur Eindhoven
Technische installaties
Van Delftgroep Drunen
Bouwperiode
november 2010 - juli 2011
Projectomvang
1.410 m²

Ingrijpende renovatie

Aan de Acacia- en Magnoliastraat te Nieuwkuijk stonden 2 blokken van ieder 8 huurappartementen welke in bezit waren van Stichting Woonveste te Drunen. Zij hebben de Bonth van Hulten gevraagd een duurzame renovatie voor de uit 1970 stammende appartementen te ontwikkelen wat heeft geresulteerd in een ingrijpende renovatie waarmee de appartementenblokken zijn opgewaardeerd tot Passiefhuis-niveau volgens de richtlijnen van de Stichting PassiefBouwen.

Duurzaamheid

De appartementen kennen slechts een marginale energiebehoefte voor ruimteverwarming van maximaal 25 kWh/m2a. en een gerealiseerde luchtdichtheid van n50 ≤ 1,0 h-1 (oftewel qv;10 ≤ 0,25 dm3/s.m2). Het totale primaire energieverbruik van de woningen zal niet boven de grens van 130 kWh/m2a uitkomen. E.e.a. is bepaald volgens de PHPP-methode en berekend met PHPP-2007-NL, versie 1.5, november 2009.

Om tot deze resultaten te komen is de totale gebouwschil uitermate goed geïsoleerd (Rc ≥ 8 m2K/W en geïsoleerde kozijnen met 3-voudig glas), zijn de details volledig luchtdicht uitgevoerd en is er extra aandacht besteed aan de beperking van lineaire transmissieverliezen over de onderlinge aansluiting van bouwdelen (zgn. koudebruggen). Daarnaast zijn de appartementen geventileerd d.m.v. een gebalanceerd ventilatiesysteem met een hoog rendement op de warmteterugwinning en is vanwege de lage transmissie verliezen slechts een CV-installatie benodigd met één centrale radiator. Tot slot zijn de buitenbergingen beperkt gerenoveerd en vooral esthetisch in overeenstemming gebracht met de appartementengebouwen.

PlanetFit

De Bonth van Hulten heeft voor dit project het PlanetFit label toegekend gekregen.

 

Contactpersoon
Annette Pasveer
Commercieel Manager
apasveer@debonthvanhulten.nl