HomeOver onsDuurzaamheid

Duurzaamheid

Vanzelfsprekend

De ontwikkeling van een duurzame samenleving is één van de grootste uitdagingen in de 21e eeuw. Voor de Bonth van Hulten is duurzaamheid een vanzelfsprekendheid. Ons uitgangspunt is een duurzaam gebouw met een lage energienorm. Om dit te bereiken hanteren we een aantal uitgangspunten zoals hieronder omschreven. Het is van belang dat gebouwen lang mee gaan en weinig energie verbruiken. We moeten verstandig en zuinig omgaan met wat de aarde ons te bieden heeft. We streven ernaar om duurzaamheid op zoveel mogelijk vlakken toe te passen. Hieronder een aantal methoden.

BREAAM-NL

BREEAM-NL is een beoordelingsmethode om de duurzaamheidprestatie van gebouwen te bepalen. Voor nieuwbouw hanteren we BREEAM-NL Nieuwbouw, voor bestaande bouw BREEAM-NL In-Use en voor gebiedsontwikkeling BREEAM-NL Gebiedsontwikkeling.

Passief Bouwen

Bij passief bouwen combineren architecten en bouwers wensen op het gebied van thermisch comfort met een goede kwaliteit binnenklimaat en een extreem laag energieverbruik. In samenwerking met de architect wordt er een ontwerp gemaakt waarin wij een adviserende rol vervullen, waardoor het ontwerp is gebaseerd op een optimaal binnenklimaat en ook bouwbaar is. Door onze kennis en ervaring is “passief bouwen” bij de Bonth van Hulten uitgewerkt tot een optimaal resultaat voor u als opdrachtgever en/of gebruiker.

FSC

Alle grote milieu- en ontwikkelingsorganisaties bevelen FSC® aan. Wij gebruiken FSC-hout uit verantwoord beheerde bossen met aandacht voor de mensen die van zo'n bos afhankelijk zijn. Op deze manier leveren we een bijdrage aan de bescherming van bossen wereldwijd.

PlanetFit

PlanetFit is het label voor duurzame, innovatieve oplossingen van VolkerWessels, het concern waar de Bonth van Hulten deel van uitmaakt. Een product, concept of dienst is ‘PlanetFit' als het aantoonbaar waarde toevoegt aan de markt en het milieu. Het moet dus financieel rendabel zijn en tegelijkertijd aantoonbaar de negatieve impact op het milieu verminderen. Voor meer informatie kijk op www.planetfit.nl

CO2-ladder

Met de CO2-prestatieladder verlagen we uw energieverbruik en de CO2-emissie. Plezierig voor u en voor ons, want door garanties op die gebieden af te geven, krijgen we vaak een voorsprong bij aanbestedingen. Het extraatje dat we ontvangen, verdient u terug in de vorm van een lagere energierekening. De besparing is gemiddeld zo'n 10 procent binnen één tot twee jaar en kan oplopen tot 20 tot 25 procent binnen vijf jaar.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Wie werk wil maken van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), kiest voor leveranciers die daar zelf aantoonbaar werk van maken. Bedrijven die mens en planeet belangrijk vinden en daarbij de continuïteit van de onderneming niet uit het oog verliezen.

+