Zoeken
merefelt, veldhoven (02).jpg

Zorgunits Merefelt

Merefelt is een zorgcentrum voor cliënten met een psychogeriatrische aandoening en voor senioren met lichamelijke beperkingen. Opdrachtgever Oktober benaderde De Bonth van Hulten om aan het bestaande verzorgingstehuis een nieuwe vleugel met 24 zorgunits te realiseren.

Maatwerk

Bij de realisatie van de 24 PG-verpleegplaatsen in Veldhoven draaide alles om maatwerk. Elke eenheid kreeg een eigen sanitaire ruimte. De wooneenheden zijn verdeeld over twee groepen; beide groepen hebben een eigen huiskamer, keuken, toilet voor bezoek, bergruimten, technische ruimte en een lift. Vanzelfsprekend ging veel aandacht uit naar comfort, duurzaamheid, veiligheid en domotica.

Bouwplaats

Het terrein van de nieuwbouw ligt vrij krap tussen voetbalvelden en het bestaande verpleeghuis. Dat betekende dat er maar weinig ruimte was voor een bouwplaats. Een goede voorbereiding, efficiënte bouwplaatsinrichting en zorgvuldige planning waren dan ook van cruciaal belang. Er was een nieuw aangelegde bouwweg nodig om het terrein te kunnen bereiken.

Omgeving

De nieuwbouw werd gerealiseerd tegen het bestaande verpleeghuis aan en de bewoners waren tijdens de bouw 24/7 aanwezig. Zaak dus om overlast tot een minimum te beperken en veel aandacht te besteden aan veiligheid, temeer omdat het te slopen deel op de looproute van sommige bewoners lag. Om hen zonder problemen hun dagelijkse rondje te kunnen laten maken, hebben we  een tijdelijke rotonde gemaakt.

Duurzaamheid

Met dit project is tevens een flinke verduurzamingsslag gemaakt. Zo is het pand geïsoleerd aan de hand van het bouwbesluit en werd een warmtepomp geplaatst. Daarnaast hebben we op het dak 160 zonnepanelen geïnstalleerd.