Zoeken
roermond 02-2023 (40).JPG

Villa Roermond

In opdracht van Satijn Plus realiseert de Bonth van Hulten restauratiewerkzaamheden aan een particuliere Villa in Roermond. De karakteristieke villa is toe aan een grondige restauratie van het dak en de gevels. Deze restauratiewerkzaamheden zijn opgeknipt in verschillende fases, te beginnen met de dakconstructie. Op de zolder wordt namelijk een nieuw appartement gerealiseerd, met een aparte toegang via een lift in de ‘garage’.

Voor de dakconstructie zorgen we ervoor dat de originele eiken gordingen en spanten worden hersteld. Deze blijven in het zicht en de verstevigingen worden aangebracht buiten het zicht door nieuwe gordingen erachter te plaatsen en de spanten verstevigen we met bestaand eiken. Het dak wordt vervolgens verduurzaamd door het aanbrengen van isolatie. 

Na de restauratie van het dak zijn de volgende werkzaamheden het vervangen van de kozijnen. Aan de achterzijde gaan we nieuwe kozijnen met HR++ glas plaatsen. Aan de voorzijde worden de originele kozijnen hersteld in onze eigen timmerwerkplaats. Mochten deze kozijnen in te slechte staat verkeren, dan is de kans aanwezig dat onze eigen timmerwerkplaats deze kozijnen nieuw zal maken. 

Ook wordt het stucwerk van de buitengevel gereinigd doormiddel van stoomcleanen en de balklagen en opleggingen hersteld en waar nodig verzwaard. 

Bijzonder mooi aan deze villa zijn de authentieke plafonds, die tijdens alle werkzaamheden behouden moeten worden. Ook tijdens de restauratie van de vloerbalken of andere verduurzamingswerkzaamheden.