Zoeken
_FFH3581.jpg

Transformatie zaalkerk

Een monumentale, protestantse zaalkerk uit 1822 is door De Bonth van Hulten getransformeerd tot een unieke, eigentijdse woning.

De opdracht

In opdracht voor de Maatschappij van Welstand realiseerden wij de transformatiewerkzaamheden van de voormalige zaalkerk naar een woning. Aangezien het pand een rijksmonument is, stond het behoud van de monumentale elementen centraal, daarom werd specialistische nieuwbouw toegepast in een bestaand pand. De opdracht is uitgevoerd in een bouwteam in samenwerking met Van Hoogevest Architecten.

Onze werkzaamheden

De kerk bleek over het algemeen in goede staat waardoor minimale restauratiewerkzaamheden benodigd waren. Wel zijn de deur en kozijnen van de consistorie vernieuwd en zijn het exterieur houtwerk en de torenspits geverfd. Ook zijn delen van de gevel opnieuw opgemetseld omdat hier afvoerrooster zaten van de gesaneerde kachels met asbest.

Op de eerste verdieping is een bijzondere vloer toegepast. Dit betreft een brandwerende, strak afgewerkte vloer met hierin vloerverwarming gefreesd. In het gehele pand zijn in totaal twee radiatoren geplaatst. De rest is voorzien van vloerverwarming. Dit zorgt voor een hoog comfort en esthetisch een abstracte en ruimtelijke beleving.