Zoeken
station Rsd 72.jpg

Stationsgebouw

De Bonth van Hulten renoveerde het exterieur, interieur en installaties van het stationsgebouw te Roosendaal.

Onze werkzaamheden

De restauratie en renovatie van het stationsgebouw in Roosendaal is door De Bonth van Hulten in 2012 uitgevoerd. Het werk had betrekking op exterieur, interieur en installaties.

Het bestaande metselwerk en voegwerk is gereinigd en gerepareerd, inclusief het vervangen van beschadigde stenen en natuursteenelementen. Ook de buitenkozijnen zijn gerepareerd en waar nodig vervangen voor nieuwe exemplaren. De dakpannen en benodigde zinken en loden onderdelen zijn vervangen en de leiendakbedekking is gerepareerd. Ook zijn er nieuwe, in de eigen timmerfabriek op maat gemaakte, dakramen aangebracht met afmetingen tot wel 2 x 3,6 m. De buiten beglazing is vervangen voor isolerend renovatieglas.

Het interieur is in de meeste ruimtes compleet vernieuwd vanaf casco. Dat gebeurde met uitzondering van de onderdelen die van historisch belang zijn. Dat geldt onder meer voor het origineel tegelwerk en het marmer-imitatie schilderwerk. Die zijn wel hersteld. De bestaande houten constructie-onderdelen zijn gerepareerd, behandeld tegen aantasting en afgewerkt.

De nieuwe indeling van de kantoren in het gebouw is grotendeels gerealiseerd door de nieuw geplaatste stalen puien. Daardoor ontstaat een mengeling van oorspronkelijke en moderne details.

De installatieruimtes op de eerste verdieping zijn gerealiseerd door een nieuwe houten vloer te maken. De stalen hoofddraagconstructie is opgelegd in het bestaande metselwerk. Daarna zijn de houten balken en vloerplaten gelegd. De toiletgroepen en dergelijke zijn opgebouwd uit metal-studwanden en systeemplafonds.

De complete werktuigbouwkundige installaties zijn op de bouw uitgevoerd. In de kantoren zijn plafondeilanden gerealiseerd zijn.