Zoeken
DSCN3698.JPG

St. Willebrordkerk

De kerk St. Willebrord in het gelijknamige plaatsje nabij Rucphen is gebouwd in opdracht van bouwpastoor Bastiaansen. Architect Groenendaal ontwierp een driebeukige kruiskerk in traditionalistische stijl, met elementen van de neogotiek. De Bonth van Hulten realiseerde in opdracht van de Parochie St. Willebrord restauratiewerkzaamheden aan de toren van de kerk.

Onze werkzaamheden

De kerk heeft een slanke toren met vier hoektorens en is opgetrokken uit baksteen. De toren kent zadel-, lessenaar- en tentdaken met leien in maasdekking. Een extra uitdaging bij de restauratie vormde voor ons de nogal lastige bereikbaarheid. De toren staat namelijk in het midden van de kerk. Om overal goed bij te kunnen, hebben we samen met de constructeur een stalen constructie bedacht, waarop we de steiger konden plaatsen.  

De spits is volledig vernieuwd en voorzien van nieuwe dakkapellen en torenwachters. Bij de galmgaten hebben we nieuw metselwerk opgetrokken en ook op andere plaatsen werd het metselwerk hersteld. Die galmgaten hebben we voorzien van vogelwering en bij de letters OLV zijn betonreparaties uitgevoerd.

In samenwerking met dakdekkersbedrijf Verhoeven hebben we de kerktoren voorzien van nieuw leiwerk. Er is een nieuwe bliksembeveiliging geïnstalleerd, die voldoet aan alle huidige eisen en tot slot werd het kruis met de haan vernieuwd, waarbij de wijzers grondig zijn geconserveerd. Letterlijk en figuurlijk het kroonstuk op een prachtig werk.