Zoeken
Hilvarenbeek_kerk_11.jpeg

St. Petrus Kerk

De geschreven geschiedenis van Hilvarenbeek voert terug tot het jaar 1157. Maar al eerder, rond 990, werd hier een tufstenen kerkje gebouwd, gewijd aan de bevrijding van Petrus. Rond 1300 werd ‘Sint Petrus Banden’ in gotische stijl herbouwd.

Sint Petrus Banden

De karakteristieke toren van de Sint Petrus Banden kerk rijst trots en statig uit boven het Vrijthof van Hilvarenbeek. De ‘Bikse toren’, zoals hij in de volksmond heet, is 75 meter hoog en  wordt beschouwd als een van de mooiste van Noord-Brabant. Een fraai voorbeeld van Kempense gotiek.

Onze werkzaamheden

Aan ons de opdracht en eer om de kerktoren te restaureren. Een uitdagende klus, waarbij het metsel- en voegwerk aan de buitenkant zijn vervangen en natuurstenen onderdelen, hout- en schilderwerk werden aangepakt. Vervolgens zijn de wijzers van de toren verguld en hebben we diverse vogelweringen aangebracht. Een strakke deadline maakte het project extra uitdagend. De werkzaamheden startten in augustus en werden voor het einde van het jaar afgerond. Keurig op tijd voor de slechtvalk om zich opnieuw in de gerestaureerde kerktoren te kunnen nestelen.

Afronding renovatie Sint Petruskerk Hilvarenbeek
Bekijk video