Zoeken
slot loevenstein (03).jpg

Slot Loevestein

Slot Loevestein in Poederoijen is waarschijnlijk het beroemdste kasteel van Nederland. Hier zetelde de heer van Holland, toen het kasteel gold als verdedigingswerk tegen andere feodale heren. Hier belaagde Willem van Oranje de Spanjaarden die zich aan het begin van de Tachtigjarige Oorlog in Loevestein hadden verschanst. Hier ontsnapte Hugo de Groot in zijn befaamde boekenkist op spectaculaire wijze de toenmalige staatsgevangenis. Met trots werkte De Bonth van Hulten aan de restauratie van deze plek met zoveel boeiende historie.

Vroeger en nu

In 1361 liet ridder Dirc Loef van Horne zijn kasteel bouwen in het oer-Hollandse rivierenlandschap, waar Maas en Waal samenkomen. Een ideale plek om tol te heffen. Prima uitvalsbasis ook voor Dircs ridderlijke rooftochten. Vandaag de dag is Slot Loevestein een unieke locatie voor feesten, congressen en overnachtingen. En voor een spannend dagje uit natuurlijk, voor oud en jong.

Onze werkzaamheden

In opdracht van Stichting Museum Loevestein verrichtten wij uiteenlopende  onderhoudswerkzaamheden aan Slot Loevestein en diverse bijgebouwen. De Toegangspoort, de Beheerderswoning, het Soldatenhuisje, de Koepelbunker, de Kazemat, de Kruiktoren en de Arkeltoren bijvoorbeeld. Het ging daarbij vooral om metsel– en voegwerkherstel en schilderwerkzaamheden. Wat een voorrecht om te mogen werken op zo’n bijzondere plek!