Zoeken
st. annaklooster 09-2020 (02).jpg

Sint Annaklooster

Op loopafstand van het centrum van Venray ligt het monumentale Sint Annaklooster. Ooit een van ’s lands grootste complexen voor geestelijke gezondheidszorg. Sinds 2018 is het oude ‘gesticht’ in handen van De Renschdael Groep, die samen met de gemeente het klooster en het omliggende St. Annapark wil veranderen in een bijzondere omgeving voor wonen, werken, leren, zorgen, recreëren, kunst en cultuur. Met behoud van het unieke karakter uiteraard. Aan De Bonth van Hulten de opdracht om de restauratie op zich te nemen.

Historie

Het hoofdgebouw van het St. Annaklooster is gebouwd tussen 1907 en 1911, naar een ontwerp van Jos Haché. Het is een karakteristieke opbouw met een kapel in de middenas. Verder een fraai administratiegebouw,  het zusterhuis en een centrale keuken.  In 1929 werd aan de kapel een oostelijke zijarm gebouwd. De kapel vertoont kenmerken van de neogotiek, de rest van het pand kent een eclectische mengeling van stijlen.

Onze werkzaamheden

Onze restauratiewerkzaamheden aan het casco startten met de opbouw van het noodzakelijke steigerwerk. Vervolgens is het metsel- en natuursteenwerk hersteld en voegwerk waar nodig vervangen. Onze timmerlieden herstelden de goten en de  houten kozijnen werden voorzien van dubbel monumentenglas en kierdichting; voor eigentijds en duurzaam comfort, zonder aantasting van de monumentale waarde van het pand.

Het Sint Annaklooster staat er weer helemaal gezond en fris bij en is klaar opnieuw een belangrijke rol te vervullen in de Venrayse gemeenschap.