Zoeken
S7301446.JPG

Schilrenovatie 25 woningen

In opdracht van Stichting Woonveste heeft De Bonth van Hulten de schilrenovatie van 25 woningen in Drunen onder het concept PlusRenoveren® van VolkerWessels uitgevoerd.

Het doel

Het ging hierbij om een complete gevel- en dakrenovatie. Doel was deze jaren 70-woningen van label G naar B te brengen en te voorzien van een frisse look, waardoor de levensduur met enkele decennia verlengd kan worden.

Onze werkzaamheden

Het buitenblad van de woningen werd vervangen door prefab hsb-elementen (Rc>5) met een afwerking van flexibele steenstrips. Afgelakte kozijnen waren in de elementen opgenomen. De daken werden voorzien van nieuwe dakplaten (Rc>4) en dakpannen. Op initiatief van de Bonth van Hulten is dit concept met co-makers als de Groot Vroomshoop en De Mors ontwikkeld tot een product dat klaar is voor de markt.

Uitdaging

Tijdens de SchilRenovatie® bleven de woningen bewoond. De overlast beperkte zich tot slechts een aantal dagen. Bij een traditionele renovatie duurt dat al snel enkele weken. De totale doorlooptijd voor de uitvoering van het project bedroeg tien weken.