Zoeken
Voormalig pastorie Hilvarenbeek

Pastorie en burgemeesterswoning

Aan het Vrijthof in Hilvarenbeek realiseert De Bonth van Hulten de restauratie en renovatie van een rijksmonumentale pastorie en burgemeesterswoning.

Onze werkzaamheden

De uitvoering bestaat uit de gehele bouwkundige en installatietechnische werkzaamheden. Het exterieur onderhoud betreft het schilderwerk en kleinschalige reparaties aan het dak zoals de dakpannen en zinken goten. Het interieur ondervond de grootste transformatie met renoverende en verduurzamende werkzaamheden. De begane grondvloer is eruit gesloopt en vervangen door een isolerende betonvloer. Ook zijn voorzetwanden en een nieuwe zuinige cv-ketel geplaatst. De verdiepingsvloeren liepen niet meer recht en waren in slechte staat. Daarom zijn deze uitgevlakt en is tussen het regelwerk isolatie aangebracht. Het project wordt geheel gebruiksklaar opgeleverd zodat de woning direct na oplevering verhuurd kan worden.

Monumentale waarde

Het pand is een rijksmonument, daarom staat het behoud van monumentale elementen centraal. Zo is ervoor gekozen om de zoldervloer te isoleren in plaats van het dak zodat deze in de originele staat behouden blijft.

Ligging

Het pand is aan het Vrijthof gelegen. Een druk plein middenin het centrum van Hilvarenbeek. Achter het pand is een ruime tuin gelegen maar deze is zeer slecht bereikbaar. Daarom is ervoor gekozen om de bouwplaats voor het pand te situeren in de kleine voortuin. Daarom moest erg efficiënt gewerkt worden omdat er weinig ruimte voor opslag is.