Zoeken
Ontvangstgebouw Begraafplaats Kovelswade

Ontvangstgebouw Begraafplaats Kovelswade

De Bonth van Hulten realiseert in opdracht van Gemeente Utrecht de herinrichting van de rijks monumentale aula van Begraafplaats Kovelswade.

Om een sterkere verbinding met de begraafplaats te creëren, hebben we een glazen pui voor de bestaande deuren geplaatst. Hierdoor kun je, zelfs als je binnen staat, naar buiten kijken en de begraafplaats zien. Dit zorgt voor een natuurlijke overgang tussen binnen en buiten, waardoor bezoekers een gevoel van verbondenheid met de omgeving ervaren. 

Ook creëerden we kubusvormige ruimtes voor het sanitair en het horecagedeelte. Deze zijn bedacht door Malou ter Horst van het Groene Kabinet. Het gebogen glas dat op de kubus ligt zorgt voor veel lichtinval in de keuken. We voerden ook allerlei kleine taken uit om daarna de mooie afwerking over te laten aan Het Groene Kabinet en Het Uitvindensgilde.  Door onder andere de wandbekleding van 100% Hollandse schapenwol en het bijzondere lichtkunstwerk van snijresten schuim is het geluid in de ruimte nu aangenaam.

Tijdens de feestelijke opening van de vernieuwde aula, werd door de harmonieuze klanken van een koor onderstreept dat de akoestiek in de zaal nu prettig is.

Kovelswade

Feestelijke ingebruikname van de vernieuwde aula Kovelswade.

De originele terrazzovloer is hersteld met gebruik van Kintsugi - de Japanse kunst van het repareren van gebroken keramiek met goudkleurige lak.