Zoeken
sint-michielsgestel 28-07-2022 (01).JPG

N.O.M.-renovatie 36 woningen

In 2022 renoveert de Bonth van Hulten 36 appartementen in Sint-Michielsgestel naar nul op de meter. Dit project wordt gesubsidieerd vanuit het Europees ondersteuningsprogramma MustBe0 van Interreg.

In opdracht van woningcorporatie Woonmeij realiseren wij de N.O.M.-renovatie van 36 appartementen in Sint-Michielsgestel. De opdracht is verworven middels een aanbestedingstraject en wordt uitgevoerd in bouwteam. 

Om de woningen nul op de meter te maken, moeten ze in hun eigen stroomverbruik kunnen voorzien. Daarvoor worden warmtepompen wtw-installatie en P.V.-panelen geïnstalleerd. De bestaande collectieve installatie wordt vervangen voor individuele installaties per woning.

Onze werkzaamheden

De N.O.M.-renovatie bestaat uit het compleet verduurzamen van de woning. Hierbij worden de gehele schil en de installaties verduurzaamd. De schilrenovatie bestaat uit het isoleren van de kopgevels met sto-isolatie en de andere gevels te isoleren door de spouwen op te vullen. Ook worden alle kozijnen vervangen voor kunststof kozijnen met triple glas. De daken worden vervangen door staalplaatdak met P.V.-panelen. De begane grondvloer wordt geïsoleerd door de onderzijde van de vloer te isoleren met pur.Naast de verduurzamende maatregelen wordt ook groot onderhoud gepleegd. Zo vervangen we de goten en wordt het tussenliggende dak vervangen.

Omdat de werkzaamheden in bewoonde staat worden uitgevoerd, vraagt dit om goede communicatie. Daarom verzorgt De Bonth van Hulten voor Woonmeij het volledige bewonersproces. Dit houdt in dat wij woononderzoek uitvoeren, het plan presenteren en het draagvlak ophalen, om vervolgens ook de begeleiding tijdens de bouw en nazorg te verzorgen.

Dankzij deze renovatie zijn de woningen weer toekomstbestendig en stijgt de kwaliteit van wonen!

interreg_RGB.jpg

Interreg

Vanuit de subsidieregeling, genaamd Interreg, is deze projectlocatie van Woonmeij geselecteerd om deel te nemen aan het MustBe0-programma. Dit is een Europees (financieel) ondersteuningsprogramma met als doel de markt van duurzame renovaties van gestapelde bouw (appartementen) te versterken met als streven nul op de meter (zero energy).