Zoeken
SCD921~1.JPG

N.O.M.-renovatie 30 appartementen

In 2022 renoveert de Bonth van Hulten 30 appartementen in Schijndel naar nul op de meter. Dit project wordt gesubsidieerd vanuit het Europees ondersteuningsprogramma MustBe0 van Interreg.

In opdracht van woningcorporatie Woonmeij realiseren wij de N.O.M.-renovatie van 30 appartementen in Schijndel. De opdracht is verworven middels een aanbestedingstraject en wordt uitgevoerd in bouwteam. 

Om de woningen nul op de meter te maken, moeten ze in hun eigen stroomverbruik kunnen voorzien. Daarvoor worden warmtepompen, wtw-installaties en P.V.-panelen geïnstalleerd. De bestaande collectieve installatie wordt vervangen voor individuele installaties per woning.

Feestelijke opening van de verduurzamingsopgave

Op 14 mei zijn we feestelijk gestart met de onthulling van het bouwbord en een lekker bakje koffie met gebak voor bewoners en bouwers samen. 

Onze werkzaamheden

De N.O.M.-renovatie bestaat uit het compleet verduurzamen van de woning. Hierbij worden de gehele schil en de installlaties verduurzaamd. De schilrenovatie bestaat uit het isoleren van de kopgevels met sto-isolatie en de andere gevels te isoleren door de spouwen op te vullen. Ook worden alle kozijnen vervangen voor kunststof kozijnen met triple glas. De daken worden vervangen door staalplaatdak met P.V.-panelen. De begane grondvloer wordt geïsoleerd door de onderzijde van de vloer te isoleren met pur.Naast de verduurzamende maatregelen wordt ook groot onderhoud gepleegd. Zo vervangen we de goten en worden de balkonhekken vervangen.

Omdat de werkzaamheden in bewoonde staat worden uitgevoerd, vraagt dit om goede communicatie. Daarom verzorgt De Bonth van Hulten voor Woonmeij het volledige bewonersproces. Dit houdt in dat wij woononderzoek uitvoeren, het plan presenteren en het draagvlak ophalen, om vervolgens ook de begeleiding tijdens de bouw en nazorg te verzorgen.

Dankzij deze renovatie zijn de woningen weer toekomstbestendig en stijgt de kwaliteit van wonen!

Voor onze mensen is het renoveren van de woningen naar NOM woningen, technisch een enorme uitdaging. Maar ook de oudere bewoners ervaren de nodige overlast. Helaas is overlast bij renovatie in bewoonde staat onvermijdelijk. Daarom is het extra fijn dat er begrip is voor elkaar en de samenwerking met onze vakmensen en de bewoners zo goed verloopt. Voor ons is het dan extra leuk om de vakmensen met de bewoners eens in het zonnetje te zetten. En zeg nu zelf, hoe gezellig is het om ook buiten de werkzaamheden een praatje te maken met elkaar. Met de frietkar voor de deur, een heerlijk zonnetje en een gezellig gesprek zijn er allen nog maar lachende gezichten te bekennen in Schijndel. 

Nieuwsbericht
interreg_RGB.jpg

Interreg

Vanuit de subsidieregeling, genaamd Interreg, is deze projectlocatie van Woonmeij geselecteerd om deel te nemen aan het MustBe0-programma. Dit is een Europees (financieel) ondersteuningsprogramma met als doel de markt van duurzame renovaties van gestapelde bouw (appartementen) te versterken met als streven nul op de meter (zero energy).

  .