Zoeken
923_1440x960.jpg

Koetshuis Bisschoppelijk Paleis

De Bonth van Hulten realiseert de herbestemming en restauratie van het voormalig koetshuis naar woonhuis. Het resultaat van het project is zeer uniek; een vrijstaande, ruime woning in het centrum van Utrecht met een riante tuin en eigen parkeerplaats.

Onze werkzaamheden

De werkzaamheden gerelateerd aan het exterieur bestonden voornamelijk uit restauratie. Zo zijn de luiken gerestaureerd en is het stucpatroon in blokwerk hersteld. Het houttimmerwerk en de duiventil zijn ook gerestaureerd.

Het koetshuis is getransformeerd tot een prachtig woonhuis, hierbij is het interieur geheel veranderd. Op de begane grond is een ruime woonkamer met keuken gerealiseerd met grote ramen naar de tuin. Ook zijn er een hal en toilet op de begane grond gecreëerd met trapkast. Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers met een ruime badkamer gerealiseerd.

Uniek

Wat dit project uniek maakt is het unieke exterieur van het pand en de binnenstedelijke ligging. Het pand is gelegen midden in het centrum van Utrecht. Hierdoor was er weinig ruimte voor een bouwplaats. Dit is opgelost door gebruik te maken van de bouwplaats van een naastgelegen project, het Bisschoppelijk Paleis. Om de omwonenden voldoende te informeren, zijn zij op de hoogte gebracht doormiddel van brieven.