Zoeken
Kapel Sint Anna

Kapel Sint Anna

De Bonth van Hulten realiseert in opdracht van gemeente Halderberge de verbouwing van kapel Sint Anna te Oudenbosch.

De kapel krijgt een grondige verbouwing; dit omvat een volledig nieuwe indeling en moderne installaties. 
Ook zullen er nieuwe dakleien en gevelkozijnen geplaatst worden. De gevelkozijnen worden voorzien van isolerende beglazing. Op de begane grond zullen we aluminium kozijnen plaatsen, terwijl we op de eerste verdieping de bestaande houten kozijnen behouden en deze voorzien van nieuw glas. Ook wordt er een lift geplaats. Er komt nieuwe vloerafwerking op de verdieping. Op de begane grond ligt een natuurstenen vloer, die blijft liggen. Bepaalde ruimtes worden voorzien van pvc vloer. 

Het asbest in het leiendak is gesaneerd. Daarnaast hebben we verschillende asbesthoudende kit uit de raamkozijnen verwijderd.

Ook zetten we onze werkzaamheden voort met het interieurwerk, zoals de balies en de keuken. We verbeteren de toegang naar de kapconstructie waar de installaties staan. 

De binnen kozijnen worden uitgevoerd in hout en een deel ervan wordt in onze eigen werkplaats gemaakt. Deze kozijnen hebben een groot getoogd ontwerp.  

Na de restauratie zal het gebouw weer jarenlang meegaan als het maatschappelijke hart van Oudenbosch.
Aantal gebruikers: Sociale zorg, stichting groenhuizen (dagbesteding voor ouderen) KBO, Heemkunde Kring, bibliotheek, vluchtelingenwerk.
Hier zullen in de toekomst de bibliotheek, de heemkundekring, Vluchtelingenwerk, KBO Oudenbosch, Groenhuysen (centrum voor wonen en zorg) en Visit Halderberge vestigen.

Het verhuurbare oppervlak van de gemeente is geschikt voor vergaderingen en optredens. 

In aanwezigheid van alle betrokkenen sloeg wethouder Patrick Schouw de eerste daklei op de traptoren van kapel Sint Anna te Oudenbosch.

Kapel Sint Anna

Eerste handeling Kapel Sint Anna door wethouder Patrick Schouw