Zoeken
Gevel.png

Huize Stella

Opdrachtgever Stella Suites nam ons in de arm om het pand te restaureren, renoveren met behoud van de originele monumentale elementen. Daarnaast diende aan de achterzijde een eigentijdse uitbouw te worden gerealiseerd. Een uitdagende opdracht die een flink beroep deed op het vakmanschap en de creativiteit van onze specialisten. En op hun flexibiliteit; veel aspecten waren bij aanvang van de bouw nog niet uitgewerkt en kregen pas later in het proces invulling.

Historie

Huize Stella is een villa in Goirle, in 1902 gebouwd naar een ontwerp van architect W.F.J.H. Bouman. Een opvallende villa, in een stijl die gaat richting Jugendstil. Aanvankelijk woonde hier de familie Van Lisdonk, maar in 1912 werd het pand betrokken door de fabrikantenfamilie Van Puijenbroek-Ionescu. De Roemeense vrouw des huizes, Sultanica, noemde zich liever Stella. Vandaar de huidige naam van het Rijksmonument. De Bonth van Hulten transformeerde het voormalige woonhuis naar een stijlvol boutique hotel met acht hotelkamers.

Onze werkzaamheden

Opdrachtgever Stella Suites nam ons in de arm om het pand te restaureren met behoud van de originele monumentale elementen. Daarnaast diende aan de achterzijde een eigentijdse uitbouw te worden gerealiseerd. Een uitdagende opdracht die een flink beroep deed op het vakmanschap en de creativiteit van onze specialisten. En op hun flexibiliteit; veel aspecten waren bij aanvang van de bouw nog niet uitgewerkt en kregen pas later in het proces invulling.

We namen alle bouwkundige en installatietechnische werkzaamheden voor onze rekening. De nieuwbouw uitbreiding bestond uit houtskeletbouw met ruimte voor drie hotelkamers. In het bestaande pand zijn vijf kamers en een salonkamer gerealiseerd, in het souterrain de keuken met eetruimte en linnenkamer. Alle bestaande paneeldeuren hebben we in onze eigen werkplaats  nauwgezet brandwerend gereconstrueerd.

De restauratie betf voornamelijk de gevels van het pand. Zo is de buitengevel opnieuw voorzien van gevelstuc en zijn de kozijnen aangepakt. Het enkel glas hebben we vervangen door dubbel glas en het fraaie glas in lood werd respectvol gerestaureerd.

De hotelgasten van Huize Stella zijn verzekerd van een aangenaam verblijf in een even stijlvolle als comfortabele omgeving.

Neem een kijkje op de website door op de onderstaande button te klikken.

Stella Suites