Zoeken
Houtloods 1.jpg

Houtloods - Spoorzone

In juli 2014 is de Bonth van Hulten gestart met de renovatie van de Houtloods. Het complex bevindt zich vlakbij achter het centraal station, in de Spoorzone van Tilburg. De officiële oplevering van de Houtloods met het informatiecentrum van de gemeente Tilburg heeft plaats gevonden op 16 juli 2015. In de Houtloods is onder andere het restaurant "de Houtloods" gevestigd. 

Het oudste gebouw uit de Spoorzone

De Houtloods is het oudste gebouw van de voormalige NS-werkplaats in de Tilburgse Spoorzone. Het gebouw is gerealiseerd in 1867 als houtopslag voor de werkplaats. Naast het gebouw ligt een karakteristieke kraanbaan. Tot 2011 was het terrein in gebruik door onderhoudsbedrijf Nedtrain.

Onze werkzaamheden

De houtloods is getransformeerd naar een multifunctioneel gebouw met een horecavoorziening en een internetbedrijf. De renovatie is vlot verlopen. Het gebouw zou ooit gesloopt moeten worden maar heeft gelukkig een tweede leven gekregen. Tijdens de renovatie zijn de originele bogen in het gebouw opengemaakt en is de binnenkant van glazen wanden voorzien. Op deze manier blijven de oorspronkelijke gevels ook vanuit de binnenzijde zichtbaar. Door het zicht op de prachtige gevels en houten spanten voel en ervaar je het verleden.