Zoeken
Zuiderziekenhuis

Het ZuideR

Het Zuiderziekenhuis in Rotterdam-Zuid staat al sinds de opening in 1939 bekend als ‘Het Zuider’. Logisch dus, dat bij de herontwikkeling van het oude ziekenhuis niet lang nagedacht hoefde te worden over een herkenbare naam voor het project: Het ZuideR. Een iconische naam voor een iconisch gebouw dat door de jaren heen heel wat meemaakte.

Historie

Het Zuiderziekenhuis werd officieel geopend in 1939, vlak voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. In 1941 werd het zwaar getroffen door een aanval met brandbommen. Een tumultueuze tijd, waarin een bijzondere band ont-stond met de inwoners van Rotterdam-Zuid. Na de branden in het nabijgelegen Shell Pernis specialiseerde het ziekenhuis zich vanaf 1974 in de behandeling van brandwonden. In 1986 werd er zelfs een speciaal gebouw geopend voor deze expertise. Na een fusie verhuisde het ziekenhuis in 2011 uiteindelijk naar een nieuwbouwlocatie.

De toekomst

Het ZuideR bestaat uit twee deelprojecten. In het hoofdgebouw, het Carré, verrijzen circa 80 loft-appartementen en in de twee paviljoens worden 30 grondgebonden paviljoenwoningen gerealiseerd. Het ZuideR verrijst in Rotterdam-Zuid, het Brooklyn van Rotterdam. De wijk staat volop in bloei en is meer dan ooit een plek van inspiratie en innovatie met internationale allure. Rondom het ZuideR vind je uiteenlopende restaurants, winkels, food courts en hippe cafés. Hier leef en beleef je het bruisende en eigentijdse Rotterdam-Zuid. 

De Bonth van Hulten realiseert in opdracht van BOEi de transformatie van de 30 moderne en monumentale paviljoenwoningen in het historische Zuiderziekenhuis. 

Onze werkzaamheden

   

Kopers middag

Op 30 maart 2022 hebben wij onze kopers van het project Zuiderziekenhuis paviljoen L voor het eerst mogen ontmoeten. Dat kan natuurlijk niet leuker dan in het casco van hun nieuwe woning! Wij hebben hier samen met TW3 Kopersbegeleiding een uitleg gegeven over het koperstraject. 

Opleverfeestje

In februari 2023 zijn de eerste 15 woningen opgeleverd. Een écht opleverfeestje voor de nieuwe bewoners van ZuiderPaviljoen G!

Een prachtig eindresultaat met zeer tevreden bewoners

In juni 2023 worden de andere 15 paviljoenwoningen opgeleverd. 

.