Zoeken
10.jpg

Fier op Zuid

Zorgorganisatie Cello had in Den Bosch-Zuid twee panden waar cliënten zich voorbereidden op zelfstandig wonen. De zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking bracht die functie onder in een nieuw, modern gebouw in de wijk Hambaken en vroeg de Bonth van Hulten om het bestaande complex in Zuid om te bouwen tot acht nieuwe woningen met eigen parkeerplaatsen.

Zowel transformatie als nieuwbouw

Bij het project Fier op Zuid gaat het zowel om transformatie als om nieuwbouw. We hebben de volledige inboedel gesloopt en alles ontkoppeld, zodat we in elk pand vier losse nieuwbouwwoningen konden realiseren. Ook het complete gevelvlak en de plattegronden zijn totaal aangepast. De oorspronkelijke contouren zijn nog zichtbaar, maar verder is alles vernieuwd. De panden zijn aan de buitenzijde volledig na-geïsoleerd en voorzien van fraai gevelstucwerk met houten iroko elementen die ook elders terugkeren.

De vier hoekwoningen hebben we voorzien van een grote aanbouw, waardoor de begane grond bijna verdubbelde in aantal vierkante meters. Ook de tussenwoningen kregen een kleine aanbouw aan de achterzijde. Volop ruimte dus voor de nieuwe bewoners die hier genieten van een zelfstandig nieuwbouw-thuis, gerealiseerd in een bestaand gebouw.