icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Heusden

Woonhuis

In Heusden ligt de historie voor het oprapen. Het vestingsstadje aan de Maas en Bergsche Maas ontwikkelde zich rondom Kasteel Heusden, dat dateert uit de 12e eeuw. In de loop der historie kreeg Heusden het door branden en oorlogen flink voor de kiezen, maar telkens weer worstelde het plaatsje zich overeind. Vandaag de dag telt het zo’n 1.325 inwoners. Maar bij mooi weer is het er heel wat drukker, want massa’s toeristen komen graag de fraai gerestaureerde panden bewonderen. De Bonth van Hulten draagt met trots bij aan de luister van historisch Heusden.

Status
Gerealiseerd
Architect
Moons Architecten
Bouwjaar
1650
Monumentensoort
Rijksmonument
Monumentennummer
22056
Adres
Oudheusdensestraat 6, 5256 ER Heusden
Categorie
Restauratie

Onze werkzaamheden

Een particuliere opdrachtgever vertrouwde ons de restauratie van zijn 17e-eeuwse woonhuis toe. De constructie van het monumentale pand aan de Oudheusdensestraat 6 was bij de start van de werkzaamheden in zeer slechte staat. We konden aan de bouwsporen zien dat het huis al verschillende keren was verbouwd. We hebben de constructie volledig hersteld en daarnaast is de buitenschil - zowel het dak als de gevels - compleet nageïsoleerd. Ook zijn er nieuwe installaties aangebracht. Het is weer comfortabel en bevoorrecht wonen in dit historische pand.

Contactpersoon
Geoffrey van den Berg
Projectleider
GvdBerg@debonthvanhulten.nl