icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Eindhoven

Stedelijk College

De Bonth van Hulten heeft de door DP6 Architectuurstudio ontworpen VMBO-school Stedelijk College Eindhoven (SCE) aan de Oude Bossche Baan in Eindhoven gebouwd. Het resultaat is een kleurrijk, sprankelend, multifunctioneel gebouw. Het middelpunt van Eindhoven-Noord!

Status
Opgeleverd
Opdrachtgever
Stichting Primair en Voortgezet Onderwijs Zuid-Nederland Eindhoven
Architect
DP6 Architectuurstudio BV Delft
Constructeur
lMd raadgevende ingenieurs Rotterdam
Installaties
Cofely gdf svez Oisterwijk
Directievoering
HEVO 's-Hertogenbosch
Bouwperiode
maart 2013 - juli 2014
Omvang project
15.234 m2

De grote druk op het terreinprogramma is opgelost door compacter en hoger te bouwen. Aan de Oude Bossche Baan ontstaat een ruim, goed zichtbaar en bruikbaar plein. De positie van het gebouw en het water op het terrein is zodanig, dat een overzichtelijk en eenvoudig afsluitbaar gebied ontstaat. Door de ligging aan het plein is het gebouw vanaf elke richting goed zichtbaar en door de transparante gevels is er vanuit de omgeving optimaal zicht in het gebouw. De functies van de school als theater en restaurant en de  technische en economische praktijklokalen  zijn transparant en herkenbaar van buiten. Zo steekt de theaterfabriek prominent uit de gevel. Het hele gebouw heeft een laagdrempelige en mede daardoor toegankelijke uitstraling. Een gebouw dat niet op een school lijkt, maar juist de simulatieomgevingen en praktijklokalen in de ‘etalage' zet. Een herkenbare sportentree aan de westzijde ontsluit de sportaccommodatie ook voor avond- en weekendgebruik en een verbinding naar de entreehal van de school zorgt voor een goed zicht en verbinding met de school.

De nieuwbouw gaat fungeren als een ‘maatschappelijke landmark' dat het middelpunt vormt van Eindhoven-Noord. Het gebouw omvat ongeveer 15.000 m2 vloeroppervlak en biedt plaats aan ongeveer 1250 leerlingen. 's Avonds, als het gebouw dienst doet als sportvoorziening, vormt het bouwwerk een kleurig lichtbaken in de wijk.

Contactpersoon
Hugo Bijnen
Projectleider
hbijnen@debonthvanhulten.nl