icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Oostvoorne

Schilrenovatie

In Oostvoorne worden 55 woningen verduurzaamd door de schil te renoveren.

Status
Opgeleverd
Verwachte bouwperiode
Oktober 2022 - Oktober 2023
Opdrachtgever
Woonbedrijf Westvoorne
Architect
SACON Architecten
Bouwjaar
1963 - 1967
Categorie
Renovatie, verduurzaming

Schilrenovatie

De Bonth van Hulten realiseert in opdracht van Woonbedrijf Westvoorne de verduurzaming van 55 woningen, hierbij staat het beperken van overlast voor bewoners centraal. Voor de bewonerscommunicatie is het volledige traject verzorgt, van wijkonderzoek, woonwensenonderzoek, planpresentatie, maken brochures, begeleiding tijdens de bouw tot een stuk nazorg. In dit traject is het woonbedrijf volledig ontzorgd.

Het verduurzamen bestaat uit het beperken van de warmtevraag door het toepassen van de volgende energetische maatregelen: De begane grondvloeren worden waar nodig geïsoleerd. De gevels worden geïsoleerd door het na-isoleren van de spouw, het aanbrengen van hoogwaardig isolerende gevelelementen en het vervangen van de kozijnen en glas voor kunststof kozijnen met triple glas. Het dak wordt vervangen door stalen sandwichpanelen en er worden zonnepanelen aangebracht.
Installatiewerkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van een WTW-installatie. Dit is noodzakelijk omdat de woningen extra geïsoleerd worden en daarom moeten de woningen goed geventileerd worden. Als deze maatregelen zijn uitgevoerd dan zijn de woningen geschikt voor EPV-vergoeding.

Na oplevering zijn deze woningen NOM-ready (= stapsgewijs richting Nul Op de Meter niveau). 

 

 

Tijdens de renovatie in Oostvoorne hebben we voorzieningen getroffen voor de lokale flora en fauna doormiddel van het ophangen van vleermuiskasten en nestkasten voor vogels. 

Contactpersoon
Hugo Bijnen
Bedrijfsleider
hbijnen@debonthvanhulten.nl