icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Achtmaal

De Zwarte Schuur

De Zwarte Schuur is een oud buitenlokaal in het vennenrijke natuurgebied tussen Rijsbergen, Zundert en Spundel. De conditie van het bouwwerk uit 1916 liet zacht gezegd te wensen over. De Maatschappij van Welstand verzocht de Bonth van Hulten om de restauratie op zicht te nemen.

Status
Gerealiseerd
Bouwperiode
16 september 2019 - 2 april 2020
Opdrachtgever
Maatschappij van Welstand
Architect
Van Hoogevest Architecten
Bouwjaar
1900-1925
Monumentensoort
Rijksmonument
Monumentennummer
519554
Adres
Achtmaalseweg 158b, 4885 AS Zundert
Categorie
Restauratie

De Zwarte Schuur ligt op het landgoed Wallstein in het gehucht Achtmaal, nabij de Annahoeve. Bij aanvang van het project stond het gebouw er inderdaad erg slecht bij. Zowel het casco als de constructie diende dan ook te worden gerestaureerd. We hebben de buitenkant volledig aangepakt. De kap was lek en veel van het hout was ernstig aangetast. Dit hebben we hersteld, net als de houten voorgevel. Verder zijn er enkele aanpassingen gedaan aan vloeren en isolerende voorzieningen. Tot slot zijn de kozijnen hersteld en gedeeltelijk teruggebracht in de oude situatie. Wandelaars en natuurliefhebbers kunnen weer gastvrij worden onthaald in de Zwarte Schuur.

Kapel Saint Louis Kapel Saint Louis
Contactpersoon
Geoffrey van den Berg
Projectleider
gvdberg@debonthvanhulten.nl