icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Venray

Sint Annaklooster

Op loopafstand van het centrum van Venray ligt het monumentale Sint Annaklooster. Ooit een van ’s lands grootste complexen voor geestelijke gezondheidszorg. Sinds 2018 is het oude ‘gesticht’ in handen van De Renschdael Groep, die samen met de gemeente het klooster en het omliggende St. Annapark wil veranderen in een bijzondere omgeving voor wonen, werken, leren, zorgen, recreëren, kunst en cultuur. Met behoud van het unieke karakter uiteraard. Aan De Bonth van Hulten de opdracht om de restauratie op zich te nemen.

Status
Opgeleverd
Bouwperiode
augustus 2019 - april 2021
Opdrachtgever
De Renschdael Groep
Architect
Satijn Plus Architecten
Bouwjaar
1907-1911
Monumentensoort
Rijksmonument
Monumentennummer
524015
Adres
Sint Annalaan 1, 5804 AJ Venray
Categorie
Restauratie

Historie

Het hoofdgebouw van het St. Annaklooster is gebouwd tussen 1907 en 1911, naar een ontwerp van Jos Haché. Het is een karakteristieke opbouw met een kapel in de middenas. Verder een fraai administratiegebouw,  het zusterhuis en een centrale keuken.  In 1929 werd aan de kapel een oostelijke zijarm gebouwd. De kapel vertoont kenmerken van de neogotiek, de rest van het pand kent een eclectische mengeling van stijlen.

Onze werkzaamheden

Onze restauratiewerkzaamheden aan het casco startten met de opbouw van het noodzakelijke steigerwerk. Vervolgens is het metsel- en natuursteenwerk hersteld en voegwerk waar nodig vervangen. Onze timmerlieden herstelden de goten en de  houten kozijnen werden voorzien van dubbel monumentenglas en kierdichting; voor eigentijds en duurzaam comfort, zonder aantasting van de monumentale waarde van het pand.

Het Sint Annaklooster staat er weer helemaal gezond en fris bij en is klaar opnieuw een belangrijke rol te vervullen in de Venrayse gemeenschap.

Breda De Grote Kerk
Contactpersoon
Geoffrey van den Berg
Projectleider
gvdberg@debonthvanhulten.nl