Zoeken
rembrandtkade, utrecht (11).jpg

84 portiekwoningen

De Bonth van Hulten is gestart met de renovatie van 84 portiekwoningen in Utrecht. Deze woningen zijn gelegen aan de Rembrandtkade en Albert Neuhuijsstraat.

De opdracht

Het doel van de werkzaamheden is het creëren van een gezond binnenklimaat met de focus op het bestrijden van vocht-, tocht-, koude- en schimmelklachten. Ook wordt de aanwezige asbest gesaneerd. De opdracht is verkregen middels een aanbestedingsprocedure waarna het project in een samenwerking met verschillende partijen, middels een bouwteamtraject, is uitgewerkt.

Onze werkzaamheden

De woningen worden energetisch verbeterd om een labelsprong te maken en de klachten te verhelpen. Dit bestaat uit de volgende werkzaamheden; het plaatsen van voorzetwanden, het vervangen van enkel glas voor dubbele beglazing en het isoleren van de zolder en de begane grondvloer. Ook wordt er een decentrale WTW-installatie geplaatst in de woonkamer ter verbetering van het binnenklimaat. Naast deze werkzaamheden worden de inbraak- en brandveiligheid van de woningen verbeterd om de woningen te laten voldoen aan de richtlijnen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Onderstaand worden foto's getoond van tijdens de uitvoering. Zoals oude kozijnen, rotte dakkapellen, een vies en rot balkon waarnaast een hersteld balkon te zien is, nieuwe dakbedekking, nieuw geplaatste zonnepanelen op het dak en tot slot ook de werkzaamheden binnen in de woningen.  

De bewoners

De werkzaamheden worden in bewoonde staat uitgevoerd, hierbij staat het beperken van de overlast voor de bewoners en omwonenden centraal. Een belangrijk, nieuw aspect zijn de maatregelen omtrent COVID-19. Dit vraagt om een nieuwe aanpak op de bouwplaats waarbij de veiligheid van de bewoners en werklieden voorop staat. De duur van de gehele renovatie per woning zal twee á drie werkweken bedragen.

Onderdeel van de opdracht is het verzorgen van de bewonerscommunicatie tijdens het volledige proces, hiervoor maken wij gebruik van een speciaal hiervoor ontwikkelde app en sturen wij indien gewenst nieuwsbrieven. Ook het verzorgen van opruimdagen, aanbieden van een wissel- of rustwoningen behoren tot onze werkzaamheden.

Een prachtig eindresultaat