Zoeken
bibliotheek 06.jpg

28 appartementen

In uitbreidingsgebied ‘Landgoed Driessen', gemeente Waalwijk, is een project door De Bonth van Hulten ontwikkeld in opdracht van Casade Woondiensten. Het project bestaat uit 28 appartementen (14 huur- en 14 koopappartementen), verdeeld over twee gelijke blokken van drie bouwlagen. De Bonth van Hulten was hoofdaannemer van het project, in dit geval verantwoordelijk voor het ontwerp en gehele uitvoering van het gehele project.

Het gebouw

Het gebouw bestaat uit een rechthoekig blok van 44 bij 14 meter. Op de begane grond bevinden zich twee appartementen en een overbouwde parkeerplaats voor 14 auto's. Op de kop van het gebouw bevindt zich het hoofdtrappenhuis. De tweede en derde verdieping bestaan uit zes appartementen die bereikbaar zijn vanaf een buitengalerij. De appartementen bestaan uit een hal, twee slaapkamers, een badkamer, toilet, berging en woonkamer. Aan de woonkamer grenst een privé balkon, buitenruimte of tuin.

Constructie

De constructie is gefundeerd op een palenfundering met in het werk gestorte balken. De vloer van de grondgebonden appartementen is een ribcassette vloer. De dragende wanden zijn uitgevoerd in natte betonwanden. Galerijen en trappenhuis bestaan uit prefab beton.

Gevels

De niet dragende gevels bestaan uit een HSB binnenblad. De galerijgevels en kopgevels zijn voorzien van metselwerk, en gevels aan de balkonzijde zijn afgewerkt met Eternit sidings, met een houtmotief gepotdekseld.

Kozijnen

Buitenkozijnen van het gebouw zijn van hardhout en waar nodig voorzien van screens.

Dakbedekking

Het dak is bedekt met afschot isolatieplaten en een bitumineuze dakbedekking met ballastlaag. Dakranden zijn afgewerkt met aluminium afdekkappen.

Afbouw

Woningen zijn voorzien van zwevende cementdekvloer waarin vloerverwarming is opgenomen. De binnenwanden zijn in 70mm gibo uitgevoerd en alle wanden worden behangklaar opgeleverd. De badkamers zijn verdiepingshoog betegeld, toiletten tot 1,4 meter met daarboven spuitwerk. Alle plafonds zijn gespoten.

De vloeren en trappen die bestaan uit prefab beton zij afgewerkt met een antislib motief. De begane grondvloer is betegeld met slijtvaste tegels. De wanden van het trappenhuis bestaan uit schoon metselwerk of zijn afgewerkt met spuitwerk. De plafonds zijn voorzien waar nodig voorzien van (geïsoleerde) houtwol cementplaten.