Zoeken
foto's 049.jpg

17 VolkerWessels woningen en een zorgcomplex

In het centrum van Waalwijk zijn, op de oude locatie van autogarage Waveem, zeventien geschakelde woningen en een woon-zorgcomplex voor 23 bewoners van Amarant gebouwd door De Bonth van Hulten.

De zeventien woningen zijn door De Bonth van Hulten ontwikkeld. Het betreft zogenoemde VolkerWessels Basis Plus woningen. Dit zijn woningen die voldoen aan alle eisen van het bouwbesluit en kunnen worden uitgebreid met extra duurzame opties. 

De begane grond is als volgt ingedeeld; entree van de woning met toegang tot een toilet, een meterkast en de woonkamer, entreehal met trap naar de verdieping; keuken aan de voorzijde van de woning. Op de eerste verdieping zijn twee slaapkamers en een badkamer. Deze ruimtes zijn bereikbaar via de overloop. De badkamer is voorzien van een douchebak, toilet en wastafel. De zolder is bereikbaar met een vaste trap vanuit de overloop. Op de zolder bevinden zich de combiketel en mechanische ventilatie.

De woningen zijn opgetrokken in een prefab beton casco, gefundeerd op mortelschroefpalen en een balkenraster. De houten scharnierkappen zorgen voor stabiliteit van de topgevels. De gevels zijn opgetrokken uit wildverband metselwerk. Op het betoncasco zijn hardhouten kozijnen gemonteerd voorzien van HR++ beglazing en ventilatie voorzieningen. De dakbedekking bestaat uit betonnen sneldekpannen. De woningen zijn voorzien van cementdekvloer en gibo wanden. De wanden zijn behangklaar afgewerkt, het plafond voorzien van spuitwerk en de natte ruimten zijn betegeld.

De Bonth van Hulten was hoofdaannemer en dus verantwoordelijk voor het ontwerp en de uitvoering van de woningen.