Zoeken

Update Fort Isabella!

Het voormalig kazerneterrein tussen ’s-Hertogenbosch en Vught krijgt steeds meer vorm! In hoog tempo verandert Fort Isabella in een unieke buitenstad, waar gewoond, gewerkt en verbleven kan worden.

1_SNF4840.jpg

Transformatie gebouw 1

Bij het tweede gebouw dat we transformeren, zijn we druk bezig met de puntjes op de i te zetten zodat we hier volgende week kunnen starten met opleveren. Natuurlijk moeten de nieuwe bewoners gemakkelijk bij hun woning kunnen komen, daarom is al voor een deel begonnen met het woonrijp maken van het terrein door de bestrating aan te leggen.

Nieuwbouw

De nieuwbouw van gebouw A en B verloopt ook voorspoedig! Het metselwerk is af, de dakplaten liggen op het dak en de dakpannen worden binnenkort gelegd. Binnenkort gaan de dekvloeren erin en wordt gestart met de afbouwfase. Bijzonder aan de nieuwbouw zijn de hoge raampartijen en de prefab witte betonelementen aan de zijgevel maar deze komen pas tevoorschijn als de steigers zakken.

Duurzaamheid

Naast dat Fort Isabella een unieke gebiedsontwikkeling met historische waarde is, staat duurzaamheid hierbij centraal. Zo zijn alle woningen op het terrein gasloos doordat ze zijn aangesloten op een aangelegd warmtenet. Deze trekt de warmte uit de bodem van het terrein om de woningen te verwarmen. Ook zal de energie voor de woningen op het terrein worden opgewekt maar hoe dit in zijn werk gaat, vertellen we later!