Zoeken

Renovatieproject Concertgebouw “De Vereeniging” Nijmegen heel even filmset

Renovatieproject Concertgebouw “De Vereeniging” Nijmegen heel even filmset voor RTL 4 programma “Een Dubbeltje op zijn Kant”.   Op woensdagochtend 25 juni was de bouwplaats van de Bonth van Hulten in Nijmegen tijdelijk ingericht als opname set voor het programma “Een Dubbeltje op zijn Kant”.

In “Een Dubbeltje op zijn Kant” staan gezinnen en huishoudens centraal die financieel in zwaar weer verkeren. Door een gebrek aan overzicht in de administratie en het ontbreken van inzicht in de eigen inkomsten en uitgaven lopen betalingsachterstanden op en worden schulden alsmaar groter. Met de hulp van John Williams en Annemarie van Gaal komt er weer duidelijkheid en structuur in de financiële huishouding. Een belangrijk onderdeel hierbij is dat men op zoek moet naar werk, meer werk of beter betaald werk. RTL 4 heeft, via Randstad, VolkerWessels benaderd om de gezinnen te helpen bij het vinden van een baan.

 

Tijdens deze aflevering staat de familie Hanengraaf uit Ewijk centraal. Het gezin heeft ernstige financiële problemen en heeft het programma ingeschakeld om een uitweg te vinden in deze vervelende situatie. Het gezin bestaat uit Maurice, Nicole en dochtertje Noëlle.

VDVBVHSocialReturn15.jpg

Social Return

In juni is de Bonth van Hulten gestart met de renovatie van het Nijmeegse Concertgebouw “De Vereeniging.” Het Rijksmonument uit 1915 aan het Keizer Karelplein was toe aan een ingrijpende opknapbeurt, zowel binnenin het gebouw als aan de buitenkant. Met de Gemeente Nijmegen en het Keizer Karel Podium als opdrachtgever zijn afspraken gemaakt over de invulling van social return.

 

De Bonth van Hulten vindt het erg belangrijk om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zoals in dit geval Maurice, een kans te geven. Aanstaande maandag start Maurice al als bouwhulp op dit mooie project. De invulling van overige Social Return afspraken vindt plaats door de inzet van leerlingen (BBL2), stagiairs en uitkeringsgerechtigden.

 

De uitzending van deze aflevering van RTL 4 “Een Dubbeltje op zijn Kant” is waarschijnlijk in september.