Zoeken

De Bonth van Hulten ontvangt opnieuw predicaat Hofleverancier

De Bonth van Hulten mag zich ook de komende 25 jaar weer Hofleverancier noemen. De specialist in restauratie, renovatie, herbestemming en specialistische nieuwbouw draagt de titel al vanaf haar 100 jarig bestaan, maar na 100 jaar dient dit iedere 25 jaar opnieuw bestendigd te worden. In het bijzijn van burgemeester Willemijn van Hees van de gemeente Heusden en voormalig directeur Caspar de Bonth, werd het predicaat ‘Hofleverancier’ op 4 maart opnieuw overhandigd aan de 4e generatie Alexander de Bonth en Hugo Bijnen.

WhatsApp Image 2021-03-04 at 14.38.07.jpeg

De Bonth van Hulten

In 1892 startte Jan de Bonth zijn timmer- en aannemersbedrijf De Bonth. Klein van omvang, maar groots in vakmanschap en ambities. Tegen de eeuwwisseling trouwde de jonge ondernemer met Johanna Maria van Hulten en werd haar achternaam aan de bedrijfsnaam toegevoegd.

In de afgelopen 125 jaar is het bedrijf drie keer van generatie op generatie overgedragen en voegde het toonaangevende projecten aan zijn portfolio toe. Kerken, kloosters, kastelen, scholen, zorgcomplexen, bedrijfspanden, woningen… Prachtige werken door het hele land, aangestuurd vanuit de locatie in Nieuwkuijk, waar de Bonth van Hulten al sinds 1906 zijn thuis heeft. Het bedrijf is tegenwoordig onderdeel van bouwconcern VolkerWessels.

Hofleverancier

De koning kan het recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging 'Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier' toekennen aan kleine en middelgrote ondernemingen die een vooraanstaande plaats innemen in hun regio en daarnaast 100 of 125 jaar bestaan (of een veelvoud daarvan). De bestuurders van het bedrijf moeten van onbesproken gedrag zijn, evenals de onderneming zelf. Ook moet de ontstaansgeschiedenis van het bedrijf duidelijk zijn.

Ontstaan van het predicaat Hofleverancier

In 1815 voerde Koning Willem I het predicaat Hofleverancier in. In 1987 werd het stelsel herzien. Alleen het staatshoofd kan het recht tot het voeren van het predicaat Hofleverancier verlenen. Het predicaat geeft bedrijven het recht om het Koninklijk Wapen te voeren met daarbij de toevoeging 'Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier'. Alle bedrijven met het predicaat moeten zich richten tot de koning om het predicaat te laten verlengen. Het predicaat wordt nu voor 25 jaar toegekend, waarna verlenging kan worden aangevraagd voor een volgende periode van 25 jaar.