Zoeken

Onze stagiaires

De Bonth van Hulten vindt het belangrijk dat kennis overgedragen wordt aan de nieuwe generatie. Vanaf de bouwvak zijn dan ook weer verschillende stagiaires bij ons aan de slag gegaan. Zo ook Marit, Tom en Niels, zij stellen zich graag voor en delen hun ervaringen tot nu toe.

IMG_0382wq.jpg
marit1.jpg

Meewerkstage

Marit (18) studeert Bouwkunde aan de Avans in ’s-Hertogenbosch en loopt haar derdejaars stage bij de Bonth van Hulten vanwege haar interesse in herbestemmingen. Aangezien ze nog weinig praktijkervaring heeft, wil ze graag inzicht krijgen in het gehele bouwproces en de bijbehorende risico’s.

Marit loopt mee op het project Het Zuiderziekenhuis in Rotterdam. Hier worden twee paviljoenen van een voormalig ziekenhuis getransformeerd tot 30 woningen. Ze neemt een kijkje bij alle disciplines; de projectleider, werkvoorbereiders en de uitvoerder.

 

 

De eerste paar weken van de stage heeft ze achter de rug en is inmiddels gewend aan de werktijden en de nieuwe omgeving. Ze is de afgelopen periode bezig geweest met het uitwerken van details van bijvoorbeeld kozijnen en HWA’s in Archicad, het uitrekenen van materialen en ze heeft meer geleerd over de samenwerkingen tussen verschillende partijen. 

“Ik vind het leuk dat de Bonth van Hulten een relatief klein bedrijf is, waardoor iedereen elkaar kent en de sfeer is altijd goed.”

Tom en Niels.jpg

Afstudeerstage

Naast meewerkstages, bieden wij ook afstudeerplaatsen aan bij de Bonth van Hulten. Zo zijn Tom en Niels na de zomervakantie gestart met hun onderzoek naar de herontwikkeling van kerken naar studentencomplexen. Tom en Niels willen hierbij twee actuele problemen tackelen; het enorm tekort aan studentenwoningen en het groeiend aantal leegstaande kerken. Ze zijn samen tot dit onderwerp gekomen doordat Niels ondervond hoe lastig het in deze tijd is om een studentenwoning te vinden en Tom heeft interesse in het herontwikkelen van historisch vastgoed. Dit hebben ze gecombineerd en heeft geleid tot een hoofdvraag:

“Wat zijn de succes- en faalfactoren ten behoeve van het herontwikkelen van een Rooms-Katholieke Kerk naar studentencomplex?”

Het bevalt Tom en Niels goed bij de Bonth van Hulten. Tot op heden zijn ze bezig geweest met het opstellen van een scherp plan van aanpak voor hun onderzoek. Ze hopen hiervan profijt te hebben tijdens het onderzoek. De twee mannen hebben het goed naar hun zin in het bedrijf, Tom vult aan:

“Er hangt een fijne gemoedelijke sfeer en iedereen is erg behulpzaam. Ook het verse fruit valt goed in de smaak.”

Wij wensen Marit, Niels en Tom veel succes en plezier toe met de rest van hun stage bij de Bonth van Hulten!

Ben je benieuwd geworden naar jouw mogelijkheden hier? Klik op de onderstaande button.

Stage of afstuderen