Zoeken
fort isabella gebouw 9 10-2023 (05).jpg

Ontmoet collega's: Menno, Assistent-Uitvoerder

Tijdens zijn middelbare schooltijd wist Menno (23) eigenlijk nog niet goed wat hij wilde studeren, totdat hij tijdens een Open Dag langs de bouw stand liep. Zijn interesse was direct gewekt en hij schreef zich in voor de opleiding Commerciële Bouwkunde op het Koning Willem l College.

Toen een kennis hem attendeerde op een stage bij de Bonth van Hulten zag hij dat in eerste instantie niet zitten; hij zag er niet veel in om oude gebouwen te restaureren. Nu wil hij niet meer anders!

Hoe lang werk je al bij de dBvH?

"In 2020 heb ik mijn stage afgerond bij de Bonth van Hulten en vrijwel direct daarna ben ik hier begonnen als assistent-uitvoerder. In het begin begon ik met wat kleinere klusjes, nu werk ik veelal op de grotere projecten."

 

Wat doe jij als assistent-uitvoerder?

"Ik houd me voornamelijk bezig met de dagelijkse aansturing op de bouwplaats. Daarnaast zorg ik dat de plannen er liggen en maak regelmatig een praatje met collega’s. Ook bestel ik alle materialen." 

 

Wat trekt jou aan in deze functie?

"Dat je in principe alleen een plan krijgt en die mag je zelf verder uitwerken. Je kan je eigen draai geven aan een proces. In de restauratie is er veel ruimte voor creativiteit en kom je unieke uitdagingen tegen. Er is geen vastomlijnd pad en juist dát maakt het werk zo leuk. Ook vind ik het belangrijk een goede sfeer op de bouwplaats te creëren en echt als team samen te werken. Ik ben vrij jong, dus vind ik het heel waardevol om samen met ervaren timmerlieden te sparren. Daardoor bouw je wederzijds respect op en dat draagt bij aan een fijne samenwerking."

"In de restauratie is er veel ruimte voor creativiteit. Er is geen vastomlijnd pad en juist dat maakt het werk zo leuk!"

Menno - Assistent Uitvoerder

Menno Schouten

Menno bij Fort Isabella, gebouw 9

Welke eigenschappen maken jou geschikt voor dit werk?

"Ik ben sociaal, het is in deze functie belangrijk dat je goed met mensen om kunt gaan. Ook ben ik nieuwsgierig aangelegd, probeer altijd door te vragen en daardoor vergroot ik mijn algemene kennis. Mensen vinden mij een tikkeltje eigenwijs, maar ik denk altijd maar zo; er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. En ik heb heel veel passie voor het vak!"

 

Waar word jij elke dag blij van?

"Dat we met ons team zulke mooie projecten mogen maken! Ideeën op papier komen bij ons tot leven. Ook ben ik al vanaf het begin van mijn carrière bij de Bonth van Hulten nauw betrokken bij het herbestemmingsplan van Fort Isabella. Als ik het terrein oploop ben ik trots. Trots op wat we hier samen al hebben bereikt!"

 

Wat heb je in de afgelopen jaren geleerd?   

"Heel veel! Op het vlak van bouwkundige kennis heb ik al veel mogen leren en ik denk dat je daarin nooit uitgeleerd raakt. Ik heb in deze functie ook veel mensenkennis opgedaan en geleerd zelfstandig te werken."

 

Is er binnen dBvH ruimte voor persoonlijke ontwikkeling?

"Zeker, ik kwam binnen als stagiair en heb al zoveel stappen gezet. Ik krijg veel vrijheid, daardoor leer je veel. Maar er zijn altijd handvatten als ik het even niet meer weet. Ook is er de mogelijkheid een training, e-learning of opleiding te volgen via VolkerWessels Academy. Ik wil dit werk nog heel lang blijven doen en nóg beter worden in het vak!"

Ook aan de slag bij de Bonth van Hulten?

 

Bekijk hier onze vacatures