Zoeken

Het poortgebouw

In hartje Tilburg zijn wij bezig met de realisatie van een doorgang tussen twee (in de toekomst) belangrijke winkelstraten.

20210902 Foto van Tom.jpg

Metamorfose centrum Tilburg

Het kernwinkelgebied van Tilburg ondergaat een enorme transformatie. De structuur van het centrum wordt omgegooid om ruimte te creëren voor winkelen, wonen, werken en recreëren. Hierin wordt door de gemeente flink geïnvesteerd en het moet een plek worden waar nieuwe bedrijven zich graag vestigen en een binnenstad met sfeer, groen en ruimte voor ontmoeting. 

In deze ontwikkeling speelt VolkerWessels een grote rol. De Bonth van Hulten en veel andere verschillende VolkerWessels-werkmaatschappijen dragen hun steentje bij aan het verbeteren van het centrum van Tilburg. Zo ook Van de Ven Bouw & Ontwikkeling, zij maakten een vlog over de ontwikkelingen in de binnenstad van Tilburg. 

Bouwvlog binnenstad Tilburg deel 3 (Winkelrondje Zuid)
Bekijk video

Onze opdracht

Zoals in de video te zien is, dragen wij, De Bonth van Hulten, ook een steentje bij. Aan ons de opdracht om het poortgebouw te realiseren, een belangrijke schakel tussen de Frederiksstraat en de Emmapassage.

Dit poortgebouw wordt gerealiseerd door een tunnel door een monumentaal winkelpand te maken met een geheel nieuwe staalconstructie. Naast de constructieve werkzaamheden, restaureren we ook de voor- en achtergevel van het pand. 

Een grote uitdaging van het project is de binnenstedelijke locatie, namelijk midden in de winkelstraat van Tilburg. De bouwplaats is zeer beperkt en gelegen aan de voorkant van het pand in de winkelstraat, zoals op het filmpje te zien is. Logistiek levert dit verschillende uitdagingen op, zo moet rekening gehouden worden met bezoekers, de bevoorrading van de winkels en de evenementen in de binnenstad.