Zoeken
Afbeelding van WhatsApp op 2023-09-25 om 09.34.56.jpg

Een flinke klim op de steigers!

De voorbereidingen voor de restauratie aan de kapel van Saint Louis waren de afgelopen maand al in volle gang; het plaatsen van een enorme steiger aan de binnenkant.

Nadat we anderhalf jaar geleden de buitenkant en de koepel onder handen hebben genomen is het nu tijd voor de volgende fase. In deze fase van de werkzaamheden wordt het stucwerk van de gewelven en wanden gerestaureerd en wordt alles opnieuw geschilderd. Er wordt een trap en lift gerealiseerd naar het souterrain en er wordt een toiletgroep en garderobe gemaakt. Het ontwerp is van MAS architectuur.
Bovendien wordt de vloerafwerking vernieuwd. In maart 2024 is de kapel weer klaar, net op tijd voor de jaarlijkse Matthäus Passion.

Maar eerst klom Wethouder Schouw vorige week op de steigers. Een flinke klim, maar één die wordt beloond met een schitterend zicht op de al eerder gerestaureerde koepel. Tegelijkertijd vallen zo dicht bij het plafond de scheuren goed op en is rottend hout te zien naast de ramen. Dat is dus echt aan vervanging toe.

Wethouder Patrick Schouw: “Als de kapel klaar is, dan kunnen er bijeenkomsten plaatsvinden tot ongeveer 150 personen. Grotere bijeenkomsten zijn ook mogelijk, maar dan moeten er tijdelijke voorzieningen bij geplaatst worden. Ik wil de provincie Noord-Brabant van harte bedanken voor de subsidie die zij vanuit de Subsidieregeling cultureel erfgoed hebben verstrekt voor het repareren van het stucwerk. Verder ben ik erg onder de indruk van de kunde en betrokkenheid van de aannemer en directievoerder. Aan alles is te merken dat dit voor hen een zeer bijzondere opdracht is. Ik heb er alle vertrouwen in dat we in 2024 het prachtige resultaat kunnen gaan bewonderen!”

"Wat fijn om met eigen ogen te zien hoe hard er gewerkt wordt aan de kapel van Saint Louis!"

Wij willen ook andere geïnteresseerden de kans geven om de steigers op te klimmen onder begeleiding van een collega en gids van Saint Louis. Daarom gaan de deuren van de kapel op 4 november van 10.00 tot 16.00 uur open voor belangstellenden.