Zoeken
damia.jpg

Stadsklooster San Damiano

Stadsklooster San Damiano is een in Nederland unieke samenwerking van de verschillende orden binnen de franciscaanse familie. In het klooster wonen franciscanen, kapucijnen, clarissen en leden van de derde orde samen. Zij leven ieder volgens hun eigen regel, maar toch onder één dak. De Franciscaanse Beweging een vereniging die het gedachtegoed van Franciscus en Clara van Assisi op een laagdrempelige manier in de samenleving uitdraagt, is in hetzelfde pand gehuisvest. Daarmee is Stadsklooster San Damiano een uniek franciscaans centrum.

In opdracht van De Nederlandse Provincie van de orde der Minderbroeders, realiseert de Bonth van Hulten restauratiewerkzaamheden aan de daken en gevels. Allereerst hebben wij de sanering verzorgd voor de asbesthoudende leien.
Vervolgens hebben wij de gevel en alle gevelkozijnen volledig gerestaureerd. We hebben de raamvleugels verduurzaamd doormiddel van fineoglas en de buitenkozijnen doormiddel van achterzetbeglazing. Tot slot hebben we de Angulustoren gerestaureerd.

Voor het nieuwbouw gedeelte hebben we een nieuwe tochtportaal met gebogen dak gerealiseerd en richten we het buitenterrein opnieuw in. Zo wordt het terrein voorzien van een hellingbaan voor minder valide, en worden er luifels aangebracht.