Zoeken
PHR Hrst - Na1.jpg

16 appartementen naar PassiefHuis

Zestien woningen in Haarsteeg zijn getransformeerd tot appartementen conform PassiefHuis-norm.

Onze werkzaamheden

Om de norm PassiefHuis te bereiken zijn er verschillende duurzame maatregelen toegepast. Zo is de buitenschil voorzien van een 40 cm dikke isolatielaag met daarin kozijnen met drielaags glas met extreem goede tochtafdichting. Mede door gebruik van slimme balansventilatiesystemen en koudebrugvrije detailleringen wordt maximaal slechts 25 kWh/m2/jaar energie verbruikt.

Energieverbruik

Voor verbouwen op het niveau van PassiefHuis geldt dat het energieverbruik in twee stappen wordt gemaximeerd. De energiebehoefte voor ruimteverwarming mag op jaarbasis niet meer bedragen dan 25Kwh per m². Daarnaast moet de totale energiebehoefte van de woning, inclusief huishoudelijk verbruik, op jaarbasis niet meer bedragen dan 130 kWh per m² primaire energie. Eventueel gasverbruik moet omgerekend worden naar kWh en voor stroomverbruik moet er rekening gehouden worden met opwekkings- en transport verliezen.

Bewuste Bouwers

Tijdens het Passief Bouwen Event 2012 in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch is het PassiefBouwenKeur-certificaat uitgereikt aan opdrachtgever en eigenaar Woonveste voor het behalen van het PassiefBouwenKeur met een A+ label.

Bewuste bouwers