HomeDienstenRenovatie

Renovatie

Met oog voor de bewoners

Renoveren is een vak apart. Het vernieuwen van een bestaand gebouw vraagt om andere vaardigheden dan het realiseren van een nieuw gebouw. Bij een renovatie hebben we te maken met bewoners of gebruikers die wij zo min mogelijk overlast willen bezorgen. We gaan daarom altijd zorgvuldig te werk. We brengen de bewoners op tijd op de hoogte en zorgen er door middel van de LEAN-methode voor dat zoveel mogelijk renovatiewerkzaamheden in een zo kort mogelijk tijdsbestek plaats vinden. Ondertussen zijn we ervaren in het renoveren van woningbouwprojecten in bewoonde staat. De bewoner kan altijd terecht bij een vast contactpersoon op locatie die hen altijd te woord staat. Over in het verleden gerenoveerde projecten wordt door zowel de woningbouwverenigingen als door de bewoners met enthousiasme gesproken.

Ga naar onze renovatieprojecten

PlusRenoveren

"PlusRenoveren" helpt daarbij. PlusRenoveren is het slimme renovatieconcept van VolkerWessels en is gericht op de duurzame opwaardering van bestaande woningbouw. Het is een systematische benadering. Van advisering, begeleiding en realisatie tot beheer en onderhoud. Aan het einde van het proces, dat bestaat uit vier overzichtelijke stappen, is de bewoner verzekerd van een duurzaam eindresultaat. Binnen zeer korte tijd en tegen een scherp tarief worden woningen aangepast volgens de samen met de opdrachtgever geformuleerde eisen, zonder bovenmatige belasting van de eigen organisatie en met minimale overlast voor de bewoners. In een persoonlijk gesprek kunnen onze experts u graag voorzien van alle informatie. Om alvast een indruk te krijgen kunt u ook kijken op www.plusrenoveren.nl

De renovatie stroomversnelling

Vier bouwers en zes woningcorporaties tekenden 20 juni 2013, in het bijzijn van minister Stef Blok voor Wonen & Rijksdienst, de deal ‘Stroomversnelling’ om 11.000 woningen te renoveren tot een nul-op-de-energiemeter woning. Deze 11.000 woningen vormen de opmaat voor nog eens 100.000 woningen. Een hoog niveau renovatie, terwijl voor huurders de woonkosten (huur + energie) in de meeste gevallen gelijk kunnen blijven. 

 

Nul op de Meter

VolkerWessels is een van die vier bouwers. De bijdrage van VolkerWessels aan de Stroomversnelling is een reeks van renovaties van bestaande en oude gebouwen. Deze zogeheten prototype nul op de meter woningen worden met iedere stap verder ontwikkeld. Aan het einde van het traject levert dit dé perfecte duurzame renovatie van een bestaande woning op. Iedere partij levert een eigen unieke bijdrage aan de Stroomversnelling. Voor VolkerWessels is dat het Slimme Portaal.

 

Onderhoud & Reparatie

Het portaal bevindt zich aan de buitenzijde van het huis en bevat al het installatiewerk. Groot voordeel is dat alle techniek op deze manier eenvoudig bereikbaar is. Omdat het Slimme Portaal van de buitenzijde geopend kan worden is het mogelijk onderhoud of eventuele reparaties uit te voeren zonder dat de bewoner thuis hoeft te zijn. 

 

Installaties

In het Slimme Portaal bevinden zich de noodzakelijke installaties zoals lucht-warmtepomp, balansventilatie en de omvormer voor de PV-panelen. Het portaal is circulair en eenvoudig op te hangen. Hierdoor is het mogelijk om de volledige installatiekast eenvoudig om te wisselen bij onderhoud of vervanging.

 

Bekleding

De bekleding aan de buitenzijde van het Slimme Portaal kan volledig in stijl van de woning en naar smaak van de bewoner aangepast worden. Denk daarbij aan steenstrips, rabatdelen, plaatmateriaal en zelfs spuitkurk. Extra voordeel van het Slimme Portaal is dat het ook een afgiftepunt is voor boodschappen, pakketten, etc. Via een dropbox kan een bestelling voor de bewoner eenvoudig en veilig worden achtergelaten. 

 

Filmpje Renovatie in één dag.

Contact voor uw renovatieproject

Bent u opzoek naar meer informatie over renovatie of het renoveren van oude- en historische gebouwen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor deskundig advies.

Voorbeeld projecten

Alle renovatie projecten
+