icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nederhemert

Woonhuis

Kasteel Nederhemert dateert uit het begin van de 14e eeuw. Zoals veel van dergelijke complexen groeide het in de loop der tijden uit van een eenvoudige woontoren tot een heus kasteel. Het ligt bij het dorp Nederhemert in de Bommelerwaard, op een eiland in de Maas. De Maatschappij van Welstand gaf De Bonth van Hulten opdracht om de oude herberg te restaureren.

Status
Gerealiseerd
Opdrachtgever
Maatschappij van Welstand
Architect
Van Hoogevest Architecten
Bouwjaar
1640
Monumentensoort
Rijksmonument
Monumentennummer
23624
Adres
Kasteellaan 7, 5317 KX Nederhemert
Categorie
Restauratie

Historie

Wat eens de herberg op het kasteelcomplex was, is nu een woonhuis. Een Rijksmonument, met een lange en rijke geschiedenis. Een bewogen geschiedenis ook; tussen twee rivieren in lag het pand regelmatig in de vuurlinie. Dat is ook terug te zien aan de schade in de gevel, compleet met kogelinslagen.

Werkzaamheden

We hebben het woonhuis van binnen compleet gestript en nageïsoleerd door middel van voorzetwanden. Er zijn ook nieuwe installaties geplaatst, een nieuwe vloer op de begane grond en er kwamen een nieuwe badkamer en keuken. De buitenschil is volledig gerestaureerd. De oude herberg is weer een prachtige, volwaardige woning. Met de uitstraling van gisteren en het comfort van vandaag.

Contactpersoon
Geoffrey van den Berg
Projectleider
GvdBerg@debonthvanhulten.nl